DOLAR
42,84 -0,01%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,59 -0,03%
BITCOIN
3.757.063,62 -0,18%

ABD, Sinaloa kartelinin 'Los Mayos' kolu ve Hilda Araceli Brown'a yaptırım uyguladı

ABD, Sinaloa kartelinin 'Los Mayos' kolu ile Hilda Araceli Brown'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi ve 15 şirkete yaptırım uyguladı; tüm varlıkları donduruldu.

Yayın Tarihi: 19.09.2025 10:03
Güncelleme Tarihi: 19.09.2025 10:03

ABD, Sinaloa kartelinin 'Los Mayos' kolu ve Hilda Araceli Brown'a yaptırım uyguladı

ABD, Sinaloa kartelinin 'Los Mayos' kolu ve Hilda Araceli Brown'a yaptırım uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) aracılığıyla Sinaloa kartelinin 'Los Mayos' koluna yönelik yaptırımlar getirildiği bildirildi.

Yaptırımın kapsamı

Açıklamaya göre, Los Mayos'un silahlı kanadının lideri Juan Jose Ponce Felix ile bağlantılı 5 kişi ve 15 şirket yaptırım listesine alındı. OFAC, adı geçen kişilerin ve kuruluşların tüm varlıklarının dondurulduğunu duyurdu.

Sebepler ve iddialar

Açıklamada, söz konusu yaptırımların Meksika'dan ABD'ye uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin olduğu belirtildi. ABD, Sinaloa kartelini, "yılda 100 bin Amerikalının ölümüne neden olan" sentetik uyuşturucunun önde gelen tedarikçisi olmakla suçluyor.

Siyasi bağlantılar

Yaptırım uygulananlar arasında, kartel üyelerinin yerel yönetimin bazı kısımlarını kontrol etmesine izin verdiği gerekçesiyle, Meksika'da iktidardaki Ulusal Yenilenme Hareketi (MORENA) mensubu kongre üyesi Hilda Araceli Brown da yer alıyor.

OFAC tarafından ilan edilen bu adımın, hem kartelin mali imkanlarını sınırlamayı hem de politik ve yerel düzeydeki etki ağlarını hedef almayı amaçladığı vurgulandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı