Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,28 0,05%
EURO
34,9 0,23%
ALTIN
2.383,74 0,1%

ABD polisi uyardı: ‘Vision Pro kullanıcıları cihazı takmadan karşıdan karşıya geçmeleri gerekiyor’

ABD’de San Diego polisi, Vision Pro kullanıcılarını kulaklık takmadan karşıdan karşıya geçmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 12:34
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 12:34

ABD polisi uyardı: ‘Vision Pro kullanıcıları cihazı takmadan karşıdan karşıya geçmeleri gerekiyor’

San Diego polisi, bireylerin gözlerini kapatan bir yüz bilgisayarı olmadan karşıya geçmeden önce her iki tarafa da bakması gerektiğini açıkladı.

San Diego Polis Departmanı Instagram'da yayınladığı bir videoda, Apple Vision Pro kulaklığı takmış bir yayanın karşıdan karşıya geçtiğini ve bu sırada polis memurlarının bir polis arabasının yanında bir kişiyi gözaltına aldığını gösteriyor. Polis, videoyu kullanıcılara yaya güvenliğinin önemi hakkında bir hatırlatma olarak kullandı.

Gönderide "Sanal deneyimlerinizi kaldırımda tutun. Caddeleri eski usulle geçelim, gözlerimiz gerçek dünyaya açık, engelsiz ve dikkatimiz dağılmadan!" ifadeleri kullanılıyor.

Vision Pro kullanıcıları, cihazın yakınlarındaki fiziksel alanın yüksek çözünürlüklü bir temsilini sunan geçiş kameraları sayesinde kulaklığı takarken etraflarındaki dünyayı görmeye devam edebiliyor.

VİSİON PRO

VİSİON PRO SINIRLI BİR GÖRÜŞ ALANINA SAHİP

Ancak Apple'ın Vision Pro kılavuzuna göre, hâlâ gerçek kadar net değil ve düşük ışık gibi belirli koşullar güvenlik özelliklerinin etkinliğini etkileyebiliyor.

Kulaklık, aynı zamanda sınırlı bir görüş alanına sahip. Bu nedenle kullanıcılar, gözlerinin ucuyla görmek yerine, kayak gözlüğü takmaya benzer şekilde siyah görebiliyor.

San Diego örneği, insanlar Apple Vision Pro'nun yazılı olmayan yapılması ve yapılmaması gerekenlerini araştırırken hükümet yetkililerinin endişelenmesine neden olan birkaç örnekten biri olarak görülüyor.

Öte yandan, kısa bir süre önce bir Tesla Cybertruck kullanırken Apple Vision Pro kulaklık takan bir kişinin videosunun ortaya çıkmasının ardından, ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg sürücülere benzer bir uyarıda bulunmuştu.