ABD Merkez Komutanlığı: Yeraltı askeri hedeflere saldırı düzenlendi
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran rejimine ait yeraltı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurdu ve operasyonlara ilişkin görüntüleri yayımladı. Açıklamada, yayımlanan malzemenin saldırıların gerçekleştiğine dair bilgi sağladığı belirtildi.
Lamerd iddiaları incelendi ve reddedildi
CENTCOM, bazı basın organlarında yer alan ve 28 Şubat tarihinde İran’ın Lamerd kentindeki bir spor salonu ile yerleşim bölgesinin ABD güçleri tarafından vurulduğuna dair haberleri incelediğini ve bu iddiaların asılsız olduğunu doğruladığını açıkladı.
Açıklamada, Destansı Öfke Operasyonunun başlangıcından bu yana Lamerd kentine veya yaklaşık 48 km yakınındaki herhangi bir yere herhangi bir saldırı gerçekleştirilmediği vurgulandı.
Görüntü ve mühimmat değerlendirmesi
CENTCOM ayrıca, medyada yayılan video görüntülerinde bir Hassas Vuruş Füzesi (PrSM) görünmediğini belirtti. Açıklamada, bir PrSM’nin uzunluğunun yaklaşık 4 metre olduğu, videoda gösterilen mühimmatın ise İran yapımı Hoveyzeh seyir füzesinin boyut ve silüetiyle uyumlu olarak bunun yaklaşık iki katı uzunluğunda göründüğü ifade edildi.
Sivillere yönelik iddialar ve CENTCOM’un vurguları
Açıklamada ayrıca, İran’ın komşu ülkelerdeki sivil yerleşim yerlerine 300’den fazla saldırı düzenlediği hatırlatılarak, CENTCOM’un tutumunun aksine, ABD güçlerinin sivilleri hedef almadığı belirtildi. CENTCOM, kamuoyuna yönelik açıklamalarında iddiaları görsel deliller ve boyut analizleri temelinde değerlendirdiklerini vurguladı.
ABD ordusu, İran rejimine ait yer altındaki askeri hedeflerin vurulduğunu duyurarak, saldırıların görüntülerini yayınladı. ABD güçlerinin 28 Şubat'ta İran'ın Lamerd kentindeki bir spor salonunu ve yerleşim bölgesini vurduğuna dair haberlerin ise gerçeği yansıtmadığı bildirildi.