ABD Hazine Bakanlığı Heyeti Türkiye'ye Geldi

ABD Hazine Bakanlığı heyeti, Türk, Iraklı ve Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

Yayın Tarihi: 23.07.2025 12:11
Güncelleme Tarihi: 23.07.2025 12:11

ABD Hazine Bakanlığı Heyeti Türkiye'ye Geldi

ABD Hazine Bakanlığı heyeti, Terör Finansmanıyla Mücadeleden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Anna Morris'in liderliğinde, Türk, Iraklı ve Suriyeli hükümet yetkilileri ile finans kurumlarıyla görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Heyetin, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek temaslarının 20 Temmuz tarihinde başladığı belirtildi.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, heyetin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararına dikkat çekeceği ve İran'a karşı azami baskı kampanyasını destekleyeceği ifade edildi.

Ayrıca, ABD Hazine Bakanlığı'nın, finans sektörünün para aklama ve terör finansmanıyla mücadele kabiliyetini artırmak amacıyla yeni Suriye yönetimine yardım etmeye hazır olduğu vurgulandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı