DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.867.692,33 -0,35%

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İşten Çıkarma Planı Hakkında İddialar

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın toplu işten çıkarmalara başlayacağı iddia edildi. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 11.07.2025 09:21
Güncelleme Tarihi: 11.07.2025 09:21

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İşten Çıkarma Planı Hakkında İddialar

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İşten Çıkarma Planı Hakkında İddialar

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Başkan Donald Trump'ın federal hükümeti küçültme politikası doğrultusunda yakın zamanda toplu işten çıkarma gündemi olduğu öne sürüldü.

Washington Post gazetesinin ulaştığı kurum içi yazışmaya göre, Bakanlık önümüzdeki günlerde çalışanlarına e-posta yoluyla işten çıkarma bildirimleri göndermeye başlayacak.

Yazışmada, işten çıkarılan çalışan sayısına dair net bir bilgi verilmedi ancak "görevinden ayrılacak personele destek olmak için her türlü çabanın gösterileceği" vurgusunun yapıldığı iddia edildi.

Bakanlık Sözcüsü Tammy Bruce, dünkü basın toplantısında, kurum içindeki yeniden yapılanma planının ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio tarafından onaylandığını ve uygulama aşamasına yaklaşıldığını ifade etti.

Öte yandan, ABD'nin California eyaletinde bir federal yargıç, Haziran ayında Dışişleri Bakanlığının planını geçici olarak durdurmuştu. Ancak, ABD Yüksek Mahkemesi bölge mahkemesinin kararını iptal ederek, Trump'ın federal çalışan sayısını azaltma planının yolunu açmıştı.

Trump'ın Federal Hükümeti Yeniden Yapılandırma Planı

Başkan Trump, göreve gelmesinin ardından Hükümet Verimlilik Departmanı (DOGE) aracılığıyla federal kurumlarda çalışan binlerce kişinin işine son vermişti. Bu emrin etki alanına giren kurumlar arasında Tarım, Enerji, Çalışma, İçişleri, Dışişleri, Hazine ve Gaziler İşleri Bakanlıkları yer alıyor.

Ayrıca Ulusal Bilim Vakfı, Küçük İşletmeler Birliği, Sosyal Güvenlik İdaresi ve Çevre Koruma Ajansı da bu kapsamda bulunmaktadır. Özellikle yeni işe başlayanları kapsayan toplu işten çıkarmalar sonucunda birçok sendika ve kuruluş, Trump hükümetine dava açmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı