ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Gazze'nin tamamını işgal etmek" gibi planlar hazırladığı yönündeki haberler karşısında yorum yapmayı tercih etti. Bakanlık Sözcüsü Tammy Bruce, düzenlediği basın brifinginde, Netanyahu'nun Gazze ile ilgili yeni saldırı planları hakkında gelen soruları yanıtsız bıraktı.
Bruce, ısrarlı sorular karşısında, "Bu durumda İsrail'in planları ve bu raporlama konusunda sizi İsrail hükümetine yönlendiriyorum. Biz yabancı hükümetlerin açıklamalarını yorumlamakla uğraşmıyoruz," ifadelerine yer verdi.
Bir muhabirin, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Gazze'deki savaşı bitirmek istediği" yönündeki açıklamalarını hatırlatmasına ise Bruce, "İsrail'in planları hakkında kesinlikle konuşmayacağım. Birçok haber var. Haberler veya başka bir hükümetin planları hakkında konuşmayacağım. Bildiğim şey, Trump yönetiminin bu konuya odaklandığıdır. O (Trump), bunun sona ermesini istiyor," şeklinde yanıt verdi.
İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan kaynaklar, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ni tamamen işgal etme niyetinde olduğunu öne sürdü. Bununla birlikte, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in, böyle bir plana karşı olduğu belirtilmiştir. Netanyahu'nun ofisinden Zamir'e, "Gazze'nin tamamının işgali planı size uymuyorsa istifa etmelisiniz" mesajı gönderildiği aktarılmıştır.