ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, işgal altındaki Batı Şeria'da Hristiyan sakinlere ve mülklerine yönelik İsrailliler tarafından gerçekleştirilen tekrarlanan şiddeti kınadıklarını duyurdu.
Bruce, düzenlediği günlük basın toplantısında, basın mensuplarının Orta Doğu'daki gelişmelere dair sorularını yanıtladı. Sözcü, Batı Şeria'da herhangi bir tarafın karışıklık ve suç teşkil eden şiddetini kınadığını belirti ve Hristiyan siviller de dahil olmak üzere tüm sivillerin güvenliğinin sağlanması amacıyla atılan adımları desteklediklerini ifade etti.
Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun, Hristiyanları korumanın öncelikli bir mesele olduğunu kabul ettiğini vurgulayan Bruce, Başkan Donald Trump’ın da Hristiyan karşıtı ön yargıya karşı imzaladığı başkanlık kararnamesini hatırlattı.
Bruce, bu süreçte sivillerin, masum insanların zarar görmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, özellikle Hristiyanlar başta olmak üzere herhangi birinin hedef alındığı haberlere karşı duyulan endişeyi dile getirdi.
Güney Kafkasya'da Barış Çabaları
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bruce, ayrıca Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir barış anlaşması imzalanmasına yönelik çabaları desteklediklerini kaydetti. Bruce, bu bağlamda, "ABD, Güney Kafkasya'da barış ve istikrarı teşvik etme çabalarını destekliyor" ifadelerini kullandı.
Buna ek olarak, Bruce, Trump yönetimi ve Dışişleri Bakanı Rubio'nun kabine toplantısında yaptıkları açıklamaların, bu konudaki yaklaşımını net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. "Bu, ABD hükümetinin barış için çalışan bir yönetim olduğunu ve bu konuda ne gerekiyorsa yapacağını" belirtti.
Son olarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün Birleşik Arap Emirlikleri'nin BAE başkenti Abu Dabi’nde bir görüşme gerçekleştirmiştir ve iki liderin, devam eden barış sürecinin ana başlıklarını ele aldığı ifade edilmiştir.