DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.783.122,2 1,63%

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan İran'a Misilleme Uyarısı

Marco Rubio, İran'ın olası misillemesinin en büyük hatası olacağını belirtti ve ABD'nin nükleer tesislere hava saldırısını savundu.

Yayın Tarihi: 22.06.2025 17:56
Güncelleme Tarihi: 22.06.2025 17:56

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan İran'a Misilleme Uyarısı

Rubio, İran İle Görüşmeye Hazır Olunabileceğini Belirtti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'ın muhtemel misillemesinin “bugüne kadarki en büyük hatası” olacağını savundu. Rubio, Fox News kanalına verdiği röportajda, ABD'nin İran topraklarında bulunan Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine yönelik hava saldırılarının gerekçesini açıkladı.

Rubio, İran'da rejim değişikliği hedefi peşinde olmadıklarını dile getirerek, “İran halkıyla bir sorunumuz yok. İki gün önce İran halkını hedef almadık. Nükleer tesisleri vurduk” ifadelerini kullandı. Ayrıca, İran'ın gizli nükleer programının sadece ABD ile değil, dünya genelindeki diğer ülkelerle de sorun yaratacağını vurguladı.

Orta Doğu’daki istikrarsızlığın kaynağının İran olduğunu iddia eden Rubio, İran’ın nükleer silah edinmesine karşı çıktığını belirtti. Daha önce Başkan Donald Trump tarafından duyurulan hava saldırılarının dünya için “bir iyilik” olduğunu ifade etti.

Rubio, Hürmüz Boğazı'nın kapatılması ihtimaline karşılık Çin'e yönelik, İran ile temas kurma çağrısında bulundu ve ABD'nin İran ile görüşmeye açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı