Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD Dışişleri Bakanı Cumartesi günü Bakan Fidan ile görüşmeye geliyor!

Bakan Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 17:42
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 17:42

ABD Dışişleri Bakanı Cumartesi günü Bakan Fidan ile görüşmeye geliyor!

İsrail ve Gazze arasındaki gerilimin tırmandığı bugünlerde Türkiye, ABD Dışişleri ile görüşmeye hazırlanıyor. Gazze’de hayatın durma noktasına geldiği bugünlerde Türkiye, saldırıların durdurulması adına gerekli adımları atmaya devam ediyor. 7 Ekim’de başlayan savaşın ardından hızla iki ülke arasındaki krizi çözmek için harekete geçen Hakan Fidan’ın, diploması trafiğine ABD Dışişleri Bakanı ile devam edeceği öğrenildi. 

Ankara’da gazeteciler ile bir araya gelen Fidan, gündeme dair çeşitli değerlendirmeler yaptı. Değerlendirmelerin ardından Filistin-İsrail arasındaki çatışmalara değinerek bölgesel savaş uyarısında bulundu. Savaşın yayılma riskinden bahseden Fidan, Lübnan’da Hamas’ın iki numaralı ismi olarak bilinen Salih Aruri’ye düzenlenen suikaste değindi. İsrail’in Lübnan’la “savaşa girmemek için kendini zor tuttuğunu” söyleyerek ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmesinden bahsetti. 

Blinken Türkiye'ye geliyor

Bakan Fidan, Cumartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Türkiye’ye geleceğini söyledi. Fidan, misafiri olarak gelecek olan Blinken’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da görüşme için programının müsait olduğunu şöyle aktardı:

"Cumartesi seyahati olacak. Benim misafirim olarak Türkiye'ye gelecek. Şu anda planlanan o yani bir değişiklik olmazsa misafirimiz olarak geliyor. Cumhurbaşkanımızın şu anda planlanan bir seyahati yok. Yani üzerinde konuştuğumuz seyahat yok şu anda."