Abant'ta ekimde iki mevsimin buluşması

Bolu'daki Abant Gölü Milli Parkı'nda ekimde sararan ağaçlarla yükseklerde yağan kar bir arada görülüyor; ziyaretçiler bölgeye akın etti.

Yayın Tarihi: 18.10.2026 13:22
Güncelleme Tarihi: 18.10.2026 13:22

Abant'ta ekimde iki mevsimin buluşması

Abant'ta mevsimlerin iç içe geçtiği manzara:

Abant Gölü Milli Parkı, ekim ayı ile birlikte ziyaretçilere nadir görülen bir tablo sunuyor. Göl çevresindeki ağaçlar sarı, kahverengi ve kırmızının tonlarına bürünürken, yüksek kesimlerde görülen ilk kar örtüsü kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Bu görsel zenginlik, hem fotoğraf tutkunlarının hem de doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Doğaseverler için eşsiz kareler:

Hafta sonunu ve serin havayı fırsat bilenler göl çevresinde yürüyüş yapıyor, hatıra fotoğrafı çektiriyor ve fayton turuna çıkıyor. Sararan ağaçlarla beyaz örtünün yan yana gelmesi, ziyaretçilerin doğa deneyimini daha da özel kılıyor. Özellikle fotoğrafçılar için bu dönem, farklı mevsim öğelerinin birlikte yakalandığı nadir anlar sunuyor.

Turizm hareketliliği ve ziyaretçi yoğunluğu:

Türkiye’nin en önemli tabiat parkları arasında yer alan bölgeye yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçi akın etti. Serin hava ve görsel çeşitlilik, Abant'ı ekim ayının ortalarında da cazip kılıyor; göl çevresindeki yürüyüş yolları ile tepe etekler hem dinlenme hem de gözlem için tercih ediliyor. Sarı yapraklar ile beyaz örtünün birleştiği bu dönem, bölge turizmine canlılık kazandırıyor.

ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI’NDA EKİM AYIYLA BİRLİKTE SONBAHAR VE KIŞ MANZARALARI AYNI ANDA...

ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI’NDA EKİM AYIYLA BİRLİKTE SONBAHAR VE KIŞ MANZARALARI AYNI ANDA YAŞANIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.