DOLAR
42,77 -0,14%
EURO
50,16 -0,27%
ALTIN
5.962,36 -0,07%
BITCOIN
3.658.029,15 -0,85%

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, İran'da Diplomatik Çözüm Çağrısı Yaptı

AB Başkanı Ursula von der Leyen, İran'ın nükleer silah sahibi olmaması gerektiğini vurgulayarak diplomatik çözüm çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 22.06.2025 12:37
Güncelleme Tarihi: 22.06.2025 12:37

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, İran'da Diplomatik Çözüm Çağrısı Yaptı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a yönelik saldırıları sonrası, Tahran'ın nükleer silaha sahip olmaması gerektiğini vurguladı.

Von der Leyen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İran asla bombayı elde etmemeli." uyarısını yaparak, uluslararası hukuka uyulmasının önemine dikkat çekti. Başkan, "Şimdi İran'ın güvenilir bir diplomatik çözüme girişmesinin zamanı. Bu krizi sonlandırmanın tek yeri müzakere masasıdır." ifadelerini kullandı.

AB Dışişleri Bakanları Krizi Görüşecek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da benzer bir mesaj vererek, "İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin verilmemeli, bu uluslararası güvenliğe tehdit oluşturacaktır. Tüm tarafları geri çekilmeye, müzakere masasına dönmeye ve daha fazla tırmanmayı önlemeye çağırıyorum." şeklinde konuştu.

Kallas, yarın toplanacak AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının durumu da görüşeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine yönelik hava saldırıları düzenlediklerini açıklamıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı