AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'den Gazze'deki Ateşkes Çağrısına Destek

Ursula von der Leyen, Gazze'de ateşkes ve esir değişimi için müzakerelere başlanmasını destekledi.

Yayın Tarihi: 09.08.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 09.08.2024 17:40

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'den Gazze'deki Ateşkes Çağrısına Destek

AB Komisyonu Başkanı'nın Destek Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD, Mısır ve Katar tarafından yapılan Gazze Şeridi'ndeki ateşkes çağrısına destek verdi. Bu devletler, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkesin sağlanması için müzakerelerin başlatılmasını talep etmişti.

Ateşkes İhtiyacı

Von der Leyen, X hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'de derhal bir ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirtti. "Hayat kurtarmanın, barış umudunu yeniden tesis etmenin ve rehinelerin geri dönmesini sağlamanın tek yolu bu," ifadelerini kullandı.

Bölgesel Barış ve İstikrar İçin Destek

AB Komisyonu Başkanı, "Bu nedenle, bölgenin ihtiyaç duyduğu barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak için ABD, Mısır ve Katar tarafından yürütülen çabaları kuvvetle destekliyorum," dedi.

Ortak Açıklama

Dün, ABD, Mısır ve Katar, yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas’a 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha’da müzakerelere yeniden başlanması çağrısında bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı