Avrupa Birliği'nin (AB) üst düzey yetkilileri, Almanya'daki genel seçimdeki zaferini duyuran Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı Friedrich Merz'i kutladı.
AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, X hesabından yaptığı paylaşımla Merz'i tebrik etti. Costa, "Avrupa'yı daha güçlü, daha müreffeh ve daha özerk kılmak için kendisiyle yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum. Bunlar zorlu zamanlar olabilir ancak geçmişte olduğu gibi AB’nin bu süreçten de güçlenerek çıkacağını biliyorum." ifadelerini kullandı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde, yeni Alman hükümetiyle "yakın işbirliği" kurmayı umduğunu belirtti. Kallas, "Alman halkı seçimini yaptı. Umarım hükümet mümkün olduğunca hızlı kurulur çünkü Avrupa düzeyinde de ulusal hükümetlerin varlığını gerektiren kararlara gerçekten devam etmemiz gerekiyor." dedi.
Almanya'da dün gerçekleştirilen erken genel seçimlerde ilk sıraya yerleşen Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) başbakan adayı Friedrich Merz, zaferini resmen ilan etmişti.