AA'nın 'Tanık' Kitabındaki Fotoğraflardan Oluşan Sergi İstanbul'da Açıldı
AA muhabirlerinin Filistin'de çektiği 50'ye yakın fotoğraf, 'Tanık' kitabından seçilen görsellerle bir araya getirilerek İstanbul'da ziyaretçilere açıldı. Sergi 24 Ekim'e kadar görülebilecek.
Sergi Detayları
Sergide yer alan kareler, Anadolu Ajansı muhabirlerinin Filistin'de gerçekleştirdiği çalışmalardan seçildi. Fotoğraflar, gazetecilik pratiğinin saha tanıklığını belgeleyen görsel anlatılar sunuyor ve hem günlük yaşam hem de çatışmanın etkilerine dair kesitler içeriyor.
Açılış ve Katılımcılar
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, açılış etkinliğine ilişkin metinde ayrıca "Ümraniye Belediye Başkanı İsmet..." ibaresine yer verildi.
Serginin Önemi
Bu tür fotoğraf sergileri, görsel gazeteciliğin belgeler aracılığıyla kamuoyuna aktardığı bilgiyi somutlaştırıyor. Sergideki kareler, olayların sahadaki yansımalarını görselleştirerek izleyiciyle doğrudan bir bağ kuruyor; aynı zamanda medyanın tanıklık rolünü tartışmaya açıyor.
Ziyaretçiler, sergiyi 24 Ekim'e kadar görme imkânı bulacak.