DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.972,47 0%
BITCOIN
3.793.726,73 -0,47%

AA'nın savaş muhabirliği eğitiminde 'suda hayatta kalma' dersi verildi

Anadolu Ajansı'nın savaş muhabirliği eğitiminde "suda hayatta kalma" dersi verildi; ilk 7 günde katılımcılara çeşitli savaş muhabirliği konuları anlatıldı.

Yayın Tarihi: 15.09.2025 09:08
Güncelleme Tarihi: 15.09.2025 09:26

AA'nın savaş muhabirliği eğitiminde 'suda hayatta kalma' dersi verildi

AA'nın savaş muhabirliği eğitimine "suda hayatta kalma" dersi eklendi

Eğitimin kapsamı ve verilen dersler

Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen savaş muhabirliği eğitiminde "suda hayatta kalma" dersi verildi. Eğitim programı, saha koşullarında muhabirlerin karşılaşabileceği riskleri azaltmaya yönelik becerileri hedefliyor.

Eğitimin ilk 7 gününde kursiyerlere "olağanüstü hallerde beslenme ve hijyen", "savaş psikolojisi", "savaş foto muhabirliği" ve "dezenformasyondan... gibi konular aktarıldı.

Değerlendirme

Programın ilk aşamasında ele alınan başlıklar, hem fiziksel dayanıklılık hem de psikolojik hazırlık bakımından muhabirlerin sahadaki performansını desteklemeye yönelik olarak tasarlandığı izlenimi veriyor. Özellikle suda hayatta kalma uygulamalarının eklenmesi, bariz saha risklerine karşı pratik hazırlığın önemini vurguluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığınca...

Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığınca düzenlenen "27. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" kapsamında kursiyerlere suda hayatta kalma dersi verildi. AA'dan 10, Suriye, Irak, Lübnan, Cezayir, Filistin ve Libya olmak üzere 6 farklı ülkeden 14 yabancı gazetecinin yer aldığı eğitimlerde savaş, yangın, sel ve deprem gibi afetlerde görev yapan ve mesai kavramı olmadan haber peşinde koşan gazetecilerin zor şartlarda nasıl davranmaları gerektiğine yönelik bilgiler hem teorik hem de pratik uygulamalarla anlatıldı. Kursiyerler, Kesikköprü Barajı'nda suda hayatta kalma dersi aldı.

Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığınca...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı