9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Yöresel Lezzetler Tanıtıldı
Tanıtım toplantısı ve sunum
Adana Valiliğince 10-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde yer alacak yöresel lezzetler tanıtıldı. Toplantı, Adana Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi; Adana kebabından şırdana, içli köfteden şalgama kadar çeşitli yiyecek ve içecekler ziyaretçilere sunulacak şekilde tanıtıldı.
Vali Yavuz Selim Köşger'in açıklamaları
Vali Yavuz Selim Köşger, program sonrası AA muhabirine yaptığı değerlendirmede şehrin zengin mutfak mirasını vurguladı. Köşger, "Burada 148 farklı yemek sergilendi ancak Adana'da 500'ü aşkın yemek çeşidi bulunuyor. Misafirlerimizin buradan mutlu ve tatmin olmuş şekilde ayrılacaklarına inanıyorum. Lezzet Festivali, şehrin tüm turistik tesislerini dolduruyor. Amacımız, festivalde taksicisinden sokak lezzetçisine, otelcisinden esnafına kadar herkesin kazanması. Festivale herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
UNESCO başvurusu ve beklentiler
Köşger, Adana'nın UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesi için yapılan başvurunun nihai kararının Semerkant'ta 30 Ekim'de yapılacak toplantıda açıklanacağını belirtti ve "Türkiye'den Adana tek aday olarak gitti" dedi.
Festival programı ve hedefler
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer de festivalin kentin lezzetlerinin tanıtımına katkı sağlayacağını vurguladı. Adana Valiliğinin ev sahipliğinde organize edilen festival Merkez Park'ta gerçekleştirilecek ve kent mutfağı ile sokak lezzetlerinin tanıtılmasına odaklanacak. Etkinlik programında şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ve ödüllü festival koşusu gibi faaliyetler yer alacak.
Adana Valiliğince 10-12 Ekim'de düzenlenecek 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde yer alacak yöresel lezzetler tanıtıldı. Adana Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Adana kebabından şırdana, içli köfteden şalgama kadar festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak yiyecek ve içeceklerin tanıtımı yapıldı.