Uluslararası Tohumculuk Kongresi Antalya'da Düzenlenecek
Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, ulusal ve uluslararası düzeyde sektör paydaşlarını bir araya getirecek olan 8. Uluslararası Tohumculuk Kongresi'nin 9-12 Aralık tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirileceğini açıkladı.
Kongrede, 19 farklı ülkeden 81 sözlü ve 26 poster sunumuyla yaklaşık 1700 sektör paydaşının katılımı bekleniyor. Bu sayede bilgi alışverişi yapılacak ve yeni işbirliği fırsatları değerlendirilecektir. Katılımcılar, akademik çalışmaların yanı sıra sektörün geleceğine yön verecek fikirleri de paylaşma fırsatı bulacaklar.
Sektörün Geleceği İçin Önemli Konular Ele Alınacak
Güler, tohumluk ticareti ve üretim teknolojileri konularının yanı sıra, bitki çoğaltım materyalleri, üretim ve depolama teknolojileri gibi birçok önemli konunun konuşulacağını belirtti. Ayrıca, tarım sektörünün genel konuları olan destekler, girdi fiyatları ve su kullanımı gibi konuların da masaya yatırılacağı bilgisini verdi.
Türkiye'nin tohumculuk sektöründeki yeterliliğinin yüzde 100'e yakın olduğunu vurgulayan Güler, bu başarıların ülkeye olan katkısını da ifade etti. Güler, “Tohumculuk sektöründe sağlanan destekler ve yürütülen çalışmalar sayesinde çıtayı daha da yukarı taşıyacağız,” dedi. Ayrıca, bu kongre aracılığıyla üreticilere ve tüketicilere faydalı bilgilerin sunulacağını da sözlerine ekledi.
Kongrede ele alınacak konular arasında bitki ıslahı ve tohumluk hastalıkları gibi kritik alanlar da yer almakta. Güler, Türkiye'nin tohumculuk alanında 20 yılda önemli bir ilerleme kaydettiğini vurguladı ve kongrede elde edilen başarıları daha da ileriye taşıyacak konuların tartışılacağını belirtti.