DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.495,27 -0,01%

8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Başlıyor

8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 27 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Yayın Tarihi: 26.06.2025 20:05
Güncelleme Tarihi: 26.06.2025 20:20

8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Başlıyor

8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, sanatseverlerin büyük bir heyecanla beklediği etkinliklerden biri olarak, 27 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, 3 opera, 2 bale, 1 sahne kantatı ve 1 çocuk oyunu ile sanat dünyasına merhaba diyecek.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, festivalin açılışında klasik bale repertuvarının önemli eserlerinden biri olan "Kuğu Gölü" adlı eserin sahneleneceğini belirtti. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından icra edilecek olan bu eserde, Berlin Devlet Balesi'nin baş dansçıları Iana Salenko ve Daniil Simkin de seyirciyle buluşacak.

Sağtürk, festivalin adını aldığı Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığını vurgulayarak, sanatçılar ve izleyiciler için eşsiz bir deneyim sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Festivalin bu yılki programında yer alan diğer başlıca performanslar arasında, 2 Temmuz tarihinde Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 5 Temmuz'da Carl Orff'un ünlü "Carmina Burana" sahne kantatı, 8 Temmuz'da Türk edebiyatının önemli eserlerinden "Aşk-ı Memnu" ve 11 Temmuz'da İtalyan besteci Giuseppe Verdinin "La Traviata" operası yer alıyor.

Festivalin sonunda ise, 13 Temmuz tarihinde "Zorba" balesi izleyicilere sunulacak. Bu bale, Mikis Theodorakis'in müziği ile sahnede hayata geçirilecek.

Tan Sağtürk, sanatın tüm dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere karşı büyük bir motivasyon kaynağı olduğuna değinerek sanatseverleri festivale davet etti. Ayrıca İstanbul’daki Haydarpaşa Garı'nın kültürel bir merkez olarak dönüşümünü de umutla beklediklerini ifade etti.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk (fotoğrafta), 8....

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk (fotoğrafta), 8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nin 27 Haziran-13 Temmuz'da sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk (fotoğrafta), 8....

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk (fotoğrafta), 8. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nin 27 Haziran-13 Temmuz'da sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı