
Denizli'de Uluslararası Denizli Cam Bienali Başladı
Denizli'de bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Denizli Cam Bienali, sanatçıların eserlerini katılımcılara sunduğu bir platform olarak dikkat çekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla Pamukkale Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bienalin teması "Örüntü" olarak belirlendi.
Sanatçılar ve Ülkeler
Bienal, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Çekya, İtalya, İskoçya, Macaristan ve Mısır gibi ülkelerden sanatçıları ağırlıyor. Etkinlikte 85 sanatçı, canlı cam gösterileri düzenleyerek ziyaretçileri görsel bir şölenle buluşturuyor.
Özel Performanslar ve Etkinlikler
Bienalin ilk gününde, ziyaretçiler sanatçıların cam üzerinde gerçekleştirdiği performansları ilgiyle izledi. Bienal organizatörü Ömür Duruerk, 2011 yılında başlayan bu etkinliğin sürdürülmesinin heyecan verici olduğunu belirtti. Bu yılki etkinlikte Mısırlı cam üfleme sanatçısı Sayed Waked ve Japon sanatçı Ayako Tani gibi uzman isimlerin canlı gösterileri de yer alacak. Ayrıca, Venedik'in ünlü cam adası Murano'dan gelen Aldo Boscolo, rengarenk camlardan üfleme tekniği ile kadehler yapacak.
Cam Defilesi ve Canlı Müzik
Etkinlik, ayrıca bu cumartesi, 30 sanatçının hazırladığı giyilebilir cam eserlerin sergileneceği bir defileyle zenginleşecek. Canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilecek olan cam defilesinin, 8. Uluslararası Denizli Cam Bienali süresince 11 Mayıs Pazar gününe kadar devam edeceği belirtiliyor.
Denizli'de, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Karma Tasarım Atölyesi organizasyonu ile Pamukkale Kültür Merkezi'nde, bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Denizli Cam Bienali'nde sanatçılar, çalışmalarını katılımcıların beğenisine sundu.
Denizli'de, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Karma Tasarım Atölyesi organizasyonu ile Pamukkale Kültür Merkezi'nde, bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Denizli Cam Bienali'nde sanatçılar, çalışmalarını katılımcıların beğenisine sundu.