600 kiloluk karpuz ve kavun çalan şüpheli: 'Çabuk satılan ürünler, satmak için çaldık'

Adana'da iki kamyondan 600 kilogram karpuz ve kavun çalan Muhittin A. güvenlik kamerasıyla tespit edilip tutuklandı; şüpheli 'satmak için çaldık' dedi.

Yayın Tarihi: 16.07.2026 10:12
Güncelleme Tarihi: 16.07.2026 10:14

600 kiloluk karpuz ve kavun çalan şüpheli: 'Çabuk satılan ürünler, satmak için çaldık'

600 kiloluk karpuz ve kavun çalan şüpheli: 'Çabuk satılan ürünler, satmak için çaldık'

Olay

Olay, 2 Temmuz günü saat 02.30 sıralarında Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'ndeki Vedat Dalokay Hal Kompleksi'nde meydana geldi. İddialara göre, Muhittin A. (40) yönetimindeki 01 ASE 658 plakalı hafif ticari araç ve kimlikleri belirlenemeyen arkadaşları, iki kamyondan toplam 600 kilogram karpuz ve kavunu alarak araçlarına yükledi. Şüphelilerin kamyonlardan yükleme yaptığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Soruşturma ve gözaltı

Sabah iş yerine gelen kamyon sahibi Abdullah B., araçlarında ve yükte eksiklik olduğunu fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve hafif ticari aracı kullanan kişinin Muhittin A. olduğunu tespit etti. Yapılan operasyonda Muhittin A. yakalandı; diğer iki şüphelinin kimlikleri henüz belirlenemedi.

Emniyetteki ifadesinde şüphelinin, 'Kavun ve karpuz çabuk satılan ürünler, satmak için çaldık' şeklinde ifade verdiği öne sürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhittin A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.