Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

5701 adet konutun inşası tamamlandı! Vatandaşlar tek tek anahtarlarını almaya başlıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında Ankara Sincan Saraycık’ta yapımına başlanmış olan 5701 adet konutun inşası bugün itibari ile tamamlandı. Vatandaşlar tek tek dairelerinin anahtarlarını almaya başlayacak. İşte Ankara Sincan Saraycık 5701 konutun son durumu...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:03
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:03

5701 adet konutun inşası tamamlandı! Vatandaşlar tek tek anahtarlarını almaya başlıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılmış olan Ankara Sincan Saraycık‘ta 5701 adet konutun inşaatı bugün itibari ile tamamlandı. Toki uzmanı olan Mustafa Mansur Çelebi, Ankara ilinin Sincan ilçesinin Saraycık Mahallesi’nde bugüne kadar etaplar halinde toplamda 10.903 adet konutun yapımına başlamış olduklarını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Mansur Çelebi, Sincan Saraycık TOKİ konutları hakkında konuştu.

TOKİ 5701 KONUTUN İNŞAATI TAMAMLANDI

VATANDAŞLAR 5701 KONUTU İÇİN ANAHTARLARINI ALMAYA BAŞLADI 

TOKİ uzmanı olan Mustafa Mansur Çelebi, teslim ettikleri 5701 konutun inşası hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar toplamda 5701 konutu sosyal donatılarıyla beraber tamamladıklarının altını çizen Çelebi, sözlerine şu şekilde eklemeler yaptı: "İnşaatına başlamış olduğumuz konutlarımızdan 5701'ini tamamlayıp vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim ettik. Diğer etaplarımızın ise yapımına hızlı şekilde devam ediyoruz. Sincan ilçesinin Saraycık Mahallesi’nde etaplar halinde yeni bir yerleşim inşa edebilmek için tüm hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Saraycık projemizin içersinde barındıracak olduğu çarşılar, ticaret merkezleri, parkları, meydanları, peyzajı ve tüm sosyal donatılarıyla vatandaşlarımıza oldukça nitelikli sosyal çevre imkanı sunacağımız bu kent yeni bir değeri beraberinde getirecek. Şimdiyse dördüncü etapta üçüncü bölgede tamamlamış olduğumuz 305 konutumuzu hak sahiplerine tek tek teslim ediyoruz."

TOKİ 5701 KONUTUN İNŞAATI TAMAMLANDI

DEPREME DAYANIKLI KONUTLARI İNŞA EDİYORUZ 

Ankara ilinin Sincan ilçesinin Saraycık Mahallesi’nde büyük büyük bir suretle tamamlanmış olan 5701 konut ve devamında halen daha yapılan konut projelerini yöresel ve yatay mimarisi ile depreme dayanıklı olduğunun altını çizen Çelebi, konutların tünel kalıp sistemi ile inşa edildiğini de dile getirdi. "Konutlarımız güvenli, nitelikli ve insanlarımızın ihtiyaçlarının tamamını karşılayacak şekilde yatay mimari ile inşa edilmiştir. Projemizin içerisinde camisi, meydanı, sosyal donatıları ve yolları bulunuyor. Mahalle kültürü yaşatacak yeni konutlarımızın; memleketimize, milletimize ve tüm hak sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Şimdiden huzur ve sağlık içersinde oturmalarını temenni ediyorum." açıklamalarını dile getirdi.