Adana'da düzenlenecek olan 540. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 8-10 Ağustos tarihleri arasında Kızıldağ Yaylası'nda yapılacak. Organizasyonun tanıtımı için yapılan basın toplantısında, Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, tüm vatandaşları güreşleri izlemek üzere Kızıldağ Yaylası'na davet etti.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, güreşin Türk kimliğiyle özdeşleştiğini belirterek, "Kıran kırana, seyir zevki yüksek müsabakalar izleyeceğiz," dedi. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ise Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin asırlardır sürmekte olan önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.
Karaisalı Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın da desteğiyle gerçekleşecek. Sarıçam Belediyesi organizasyonun ana sponsoru olarak yer alacak. Etkinliğe yaklaşık 800 sporcu katılması bekleniyor. Bu yıl organizasyona, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Özbekistan'dan gelen güreşçiler de yer alacak. Ayrıca, milli güreşçiler Rıza Yıldırım, Fatih Yaşarlı, Hamza Alaca ve Enes Bandırma da müsabakalara katılacak.
Toplamda 852 bin lira ödül dağıtılacak bu organizasyonda, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın yanı sıra sinema gösterimleri, off-road, ATV, motokros ve yamaç paraşütü gösterileri ile konserler de düzenlenecek.
Adana'da organize edilecek 540. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 8-10 Ağustos'ta Kızıldağ Yaylası'nda yapılacak. Organizasyonla ilgili Varda Köprüsü'nde düzenlenen basın toplantısına Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek (sağ 2), Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ (solda) ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı (sol 2) da katıldı.