4 yaşındaki Sarp Eymen Darıcı'nın ölümüne ilişkin davada üst mahkemenin bozma kararı sonrası sanığa 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası
Kaza ve ilk yargılama
Zonguldak'ta, geçen yıl 1 Aralık tarihinde Ahmet Erdoğan Anaokulu önünde meydana gelen kazada, rampada park halindeki su dağıtım kamyonetinin kayması sonucu okuldan çıkan 4 yaşındaki Sarp Eymen Darıcı ve annesi Ömürcan Darıcı'ya çarptı. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan aracın plakasının 67 DD 908 olduğu, şoförün ise Ömer S. (21) olduğunun kaydedildiği dosyada, ilk derece mahkemesi sanık Ömer S.'ye "bilinçli taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Su dağıtım şirketinin yetkilisi İsmail K. hakkında ise 60 bin 500 lira adli para cezası uygulandı.
İstinaf kararı ve yeniden yargılama
Dosyanın gönderildiği istinaf mahkemesi, yerel mahkemenin kararını inceleyerek şoföre verilen cezayı çok, firma sahibine verilen cezayı ise az bularak kararı bozdu. Bozma kararının ardından dosya Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne döndü ve sanıklar hakkında yeniden yargılama yapıldı.
Son karar
Yeniden görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer S., tutuksuz yargılanan İsmail K., acılı aile ve taraf avukatları katıldı. Sanık Ömer S. istinaf kararına uyulmasını talep ederek tahliyesini istedi; İsmail K. ise ekleyecek bir ifadesi olmadığını belirtti.
Güvenlik önlemlerinin ardından açıklanan kararda, mahkeme sanık Ömer S.'ye "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Diğer sanık İsmail K. hakkında ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmiş ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
SANIK ÖMER S. HAKKINDA VERİLEN KARAR BOZULDU. YENİ KARARDA ÖMER S.'YE 5 YIL 6 AY 20 GÜN CEZA VERİLDİ.