Bist 100
10.229,87 0%
DOLAR
32,29 -0,18%
EURO
34,8 -0,07%
ALTIN
2.393,21 0,49%

4 gün çalışma 3 gün tatil kabul edildi! Personel alımı başvuruları açıldı

Son dakika duyurusu geldi. Yapılan basın açıklamasında Aksa Akrilik, haftanın 4 günü çalışıp 3 günü izinli olacak personel alımı yapacak.

Yayın Tarihi: 14.04.2024 19:32
Güncelleme Tarihi: 14.04.2024 19:32

4 gün çalışma 3 gün tatil kabul edildi! Personel alımı başvuruları açıldı

Başta Avrupa olmak kaydıyla dünya genelinde çok sayıda şirket, haftada 4 günlük çalışma düzenine geçme çalışmalarını sürdüryor. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Türkiye'den geldi. Alınan bilgiye göre Aksa Akrilik organizasyonu, 4 günlük çalışma haftasına geçme kararı aldı. Akrilik elyaf üreticisi firma, toplam 200 beyaz yakalı çalışan için haftanın dört günü çalışma ve üç günü tatile geçtiğini duyurdu.

Bu konuda şirketin CEO'su Cengiz Taş, yaptığı açıklamada, 4 gün süren çalışmanın güçlü oranda destek aldığını ve bu maddenin siparişi sonrasında şirket içi iş birliğinin güçlendiğini söyledi. Haftada 4 gün çalışma uygulamasına geçen Aksa Akrilik, yüzde 94 katılım oranına ulaştığını açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Cengiz Taş, bu başvurunun ardından iş başvurularının kesildiğini ve çok sayıda kişinin şirkete çalışmak için başvuruda bulunduğunu aktardı.

Şirketin Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Ekibi Başkanı Aslı Ertan, 4 günlük iş günü ve 3 günlük dinlenme gününe ilişkin son dakika açıklamasında ekibin motivasyonu bariz bir şekilde arttığını, şirketin başlangıçta izin günlerinin Salı-Perşembe olarak belirlendiğini, sonrasın da sabit günler yerine farklı günlerde izin günlerine geçiş yaptıklarını, yeni çalışma arkadaşları almak istediklerini ve bu şekilde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

PERSONEL ALIM DUYURUSU

İşe alım sayfasında yayınlanan son dakika basın bültenlerine baktığımızda aşağıdaki pozisyonlara çalışanların işe alındığını görüyoruz:

Aksa Akrilik personel alımı

Aksa Akrilik personel alımı

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

"Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., Akkök Holding bünyesine bağlı Türkiye'nin akrilik elyaf talebini karşılamak amacıyla 1968 yılında Yalova'da kurulmuş ve 1971 yılında 5.000 ton/yıl kapasite üretim faaliyetlerine başlamıştır. Kendi teknolojisi Aksa Akrilik ile büyüyerek dünya genelinde en büyük akrilik elyaf üreten şirket haline gelmiştir. Şirket, bugün 502.000 metrekare alanda 1.200'ü aşkın çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Yıllık 330.000 ton kapasiteli, %19 pazar payına ve %70 yurt içi pazar payına sahip, günde yaklaşık 950.000 kg daha fazla kişiye kıyafet yapmaya yetecek iplik üreten dünyadaki üretici ve Türkiye'deki tek firmadır. Triko sektöründe 2 milyondan fazla kişiye hizmet veren ve 50'den fazla ülkede 300'den fazla müşteriye ihracat yapan Aksa, üretim başarısının yanı sıra yönetim sistemleri, çevre uygulama çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri ile alanında öncü konumdadır. Halıdan döşemeliğe, kazaktan çoraba, el örgü ipliklerinden, kadifeden kilim, battaniye, tenteden endüstriyel filtrelere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan şirket, tekstil hammaddeleri ve teknik tekstiller tedarik etmektedir" ifadeleriyle yayınlanan açıklamada başvurularla ilgili genel koşullar şu ifadelerle aktarıldı:

"Bu duyuru genel başvuru amaçlı olup, şirketimizde niteliklerinize uygun bir pozisyon oluştuğunda değerlendirilecektir. Çalışmak istemiş olduğunuz ilanımız yoksa, çalışmak istediğiniz bölüm veya alanı belirtilmiş olan bir ön yazı ile bu işe başvurabilirsiniz.

Firmamız Yalova-Çiftlikköy lokasyonunda olup, Yalova-Gölcük güzergahında hizmet verme imkanımız bulunmaktadır. İlginiz için teşekkür ederiz.

Lise (Mezun), Önlisans (Öğrenci), Önlisans (Mezun), Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Öğrenci), Yüksek Lisans (Lisansüstü), Doktora (Öğrenci), Doktora (Mezun)

NASIL KAYIT YAPILIR?

İlan başvuruları "https://www.kariyer.net/is-ilanlari?fpi=2348&hc=T" adresi üzerinden alınmaktadır.