Bist 100
10.268,58 0%
DOLAR
32,27 0,03%
EURO
34,89 0,08%
ALTIN
2.422 0,07%

35 gramlık sırlarla dolu Timus Bezi uyarıldığında, bakın neler oluyor?

Sizce vücudunuzda en önemli organ hangisidir? Kalp, beyin, akciğer, karaciğer… Peki ya timus bezi dedik mi? Belki de hiç duymadınız. Ama bu küçük organ, sizi mutlu, sağlıklı ve genç tutan bir mucizedir. Nasıl mı? İşte size timus bezinin sırları…

Yayın Tarihi: 10.02.2024 15:33
Güncelleme Tarihi: 10.02.2024 15:33

35 gramlık sırlarla dolu Timus Bezi uyarıldığında, bakın neler oluyor?

Timus bezi, göğüs kemiğinin altında, kalbin önünde bulunan küçük bir organdır. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan timus bezi, T lenfositlerinin gelişmesinden sorumludur. T lenfositleri, vücutta dolaşarak enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur. Peki timus bezi uyarıldığında neler oluyor? Timus bezi nasıl uyarılır? İşte detaylar...

TİMUS BEZİ UYARILDIĞINDA NELER OLUR?

Timus bezi, vücudumuzun küçük ama çok önemli bir organıdır. İşte timus bezi uyarıldığında neler olur gelin öğrenelim:

timus bezi

Timus Bezi Uyarılması Mutluluk Hormonu Salgılar!

Timus bezi uyarıldığında, mutluluk hormonu salgılar. Timus bezi uyarıldığında salgıladığı hormonlar kişide haz ve mutluluk duygusu yaratır. Çünkü timus bezi aktive olduğunda bedenin kimyasının değişimine neden olur. Bu değişiklik sinir sistemini sakinleştirir ve beyin fonksiyonlarını hızlandırır. Bu da kişide rahatlama duygusu yaratır. 

Avustralyalı Nobel ödüllü kanser araştırmacısı Sir MacFarlane Burnet; Timus bezinin aktif hale getirilmesiyle insan bedeninin kendisini kanserden koruyabilme yeteneğine sahip olacağını savunuyordu.

Timus Bezi Uyarılması Otoimmün Hastalıkları Önlüyor!

Timus bezi uyarıldığında, aynı zamanda bazı otoimmün hastalıkların da önlenmesine veya tedavisine yardımcı olur. Otoimmün hastalıklar, vücudun bağışıklık sisteminin kendisine saldırdığı hastalıklardır. 

timus bezi hakkında

Bunlar arasında miyasteni gravis, kırmızı hücre aplazisi, hipogamaglobulinemi, lupus, polimiyozit, ülseratif kolit, romatoid artrit, Sjogren’in sendromu, sarkoidoz ve skleroderma gibi hastalıklar bulunur. Bu hastalıklardan birine sahipseniz, timus bezini uyararak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Timus Bezi Uyarılması Yaşlanmayı Geciktiriyor!

Timus bezi, yaşlandıkça geriler, ancak bazı insanlarda yetişkinlikte bir kalıntı kalır. Çocuklarda iri olan timus, ergenlik döneminde bir ceviz kadar irileşir. Ama yaş ilerledikçe bir bezelye tanesi kadar küçülür, yaşlılıkta ise tamamen köreliyor. Ancak bazı insanlarda ileri yaşlarda bile hala ceviz büyüklüğünü koruması, bilimin henüz çözemediği alanlardan biridir.

timus bezi özellikleri

Bu insanlar, timus bezini uyararak genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyorlar. Timus bezi ne kadar çok titreşirse kişi o kadar sağlıklı ve bağışıklık sistemi sağlam olur. Yıllar geçer de aradan bir arkadaşımıza rastlarız, neşeli halleriyle tanıdığımız bu insanı görünce ‘hiç değişmemişsin, ne gamsızsın…’ deriz ya, işte timus bezinin gücü.

TİMUS BEZİ NASIL UYARILIR?

Timus bezini uyarmanın üç basit yolu vardır:

* Parmaklarınızla göğsünüzün ortasına yapacağınız küçük vuruşlarla timus bezini titreştirebilirsiniz. Bu yöntem, Anadolu’da ağıt yakan kadınların göğüslerine vurdukları harekete benzer. Bu hareket, üzüntü kaynaklı bağışıklıkta meydana gelen direnç azalmasının önüne geçmeye çalışır.

* Kahkaha atabilirsiniz. Çünkü kahkaha da göğüs kafesini oynattığı için timus bezini harekete geçirir. Kahkaha atmak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi genç tutar.

* Nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Derin nefes alıp vermek, timus bezinin üzerindeki basıncı azaltır ve kan akışını artırır. Bu da timus bezinin daha iyi çalışmasını sağlar.

timuz bezi nasıl uyarılır

Timus bezi, hayatımızın her anında bize destek olan bir dosttur. Onu uyararak, onunla konuşarak, ona teşekkür ederek, ona iyi bakarak, onun da bize iyi bakmasını sağlayabiliriz. Timus bezi, mutluluğun anahtarıdır.