Gün içersinde neredeyse milyonlarca kişi Türk kahvesi içerek gününü geçiriyor. Türkiye’de oldukça yaygın olan bu kültür devam ettirilse de, pek çok kişi kahveyi pişirirken yanlış teknik uygulaması yapabiliyor. Bu sebeple istenilen lezzeti yakalamak da zorlaşıyor. Bu sorun artık vereceğimiz tarifle ortadan kalkacak! 30 senelik kahve ustası resmen tüm püf noktalarını ve tüyolarını verdi. İşte damak çatlatacak Türk kahvesinin püf noktaları...
KAHVE ÇEKİRDEKLERİ TAZE OLMALI
Pratik olması sebebiyle bir çok kişi çekilmiş şekilde olan kahveleri kullanmak istiyor. Bu durum, istediğiniz lezzeti yakalamanızın önünde bir problem olabilir. Bildiğiniz bir yerden taze kahve çekirdeği satın alarak kendi evinizde taze şekilde çekmeniz ve bu şekilde kahvenizi yapmanız muhakkak Türk kahvesinde büyük farkı ortaya çıkaracaktır.
KAHVENİN ÖLÇÜSÜ
Kahve hazırlığı yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisi de ölçeği iyi şekilde ayarlamaktır. Tadını damaklarınızda hissetmek isteyeceğininiz bir kahve için bir fincan için yaklaşık olarak 1,5 tatlı kaşığı kahve atmanız yeterli olacaktır. Tabii ki de miktar damak zevkinize göre azalabilir ya da artabilir.
KAHVE SUYUNUN SICAKLIĞI
Cezveye almış olduğunuz kahveyi ateşinin üstünde pişirirken dikkat etmeniz gereken belirli püf noktaları söz konusu. Pişirme sırasında kahve kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan almalısınız. Aksi taktirde bu durum kahvenizde bir acılaşmaya sebebiyet verebilir. Özetlemek gerekirse kahvenizin pişirme esnasında kesinlikle başında durmalısınız.