30 ilde düzenlenen operasyonlarda 119 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı, jandarma ekiplerince 30 ilde icra edilen operasyonlar sonucunda 119 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Açıklamada, operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda ve İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
Operasyonun kapsamı
Açıklamada, yakalanan şüpheliler hakkında yapılan tespitlerde; sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları, DEAŞ terör örgütüne üye oldukları ve terör örgütüyle iltisaklı kişiler ile sözde yardım kuruluşları vasıtasıyla örgüte finans sağladıkları iddialarına ulaşıldığı kaydedildi.
Soruşturma ve sonraki adımlar
Metinde, savcılıklar tarafından şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Operasyonun koordinasyon ve delil toplama süreçlerine dair bilgiler yetkili birimlerce yürütülüyor.
Yetkili kurumlardan yapılan bu açıklama, jandarmanın terörle mücadeledeki rolü ve çok ilde eş zamanlı operasyon kapasitesine ilişkin resmi bir çerçeve sunuyor.
30 ilde DEAŞ mensuplarına yönelik operasyonlarda 119 şüpheli gözaltına alındı