3. Erciyes Muaythai Şampiyonası tamamlandı: 280 sporcu ile il seçmeleri yapıldı

Talas Spor Salonu’nda 280 sporcunun katıldığı 3. Erciyes Muaythai Şampiyonası tamamlandı; başarılı sporcular İç Anadolu Bölge Şampiyonası’nda Kayseri’yi temsil edecek.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 10:22
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 10:22

3. Erciyes Muaythai Şampiyonası tamamlandı: 280 sporcu ile il seçmeleri yapıldı

3. Erciyes Muaythai Şampiyonası tamamlandı

Talas Spor Salonu'nda 280 sporcunun katılımıyla il seçmeleri sonuçlandı

Talas Spor Salonu'nda düzenlenen 3. Erciyes Muaythai Şampiyonası, toplam 280 Muaythai sporcusunun katılımıyla tamamlandı. Turnuva kapsamında gerçekleştirilen il seçmeleri sonucunda başarılı olan sporcular, bölge şampiyonasında Kayseri'yi temsil etme hakkı kazandı.

Organizasyon, hem kulüpler hem de antrenörler için hazırlık düzeyini test eden bir ölçüt işlevi gördü. İl seçmelerinde öne çıkan sporcular, ilerleyen etaplarda Türkiye şampiyonasına giden yolda önemli bir avantaj elde etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Fatih Kağan Ulu ise organizasyonun ardından şunları ifade etti: "3. Erciyes Muaythai Şampiyonası ile il seçmemizi yaptık. Şimdi sıra 28 Ocak -01 Şubat tarihlerinde Kayseri olarak ev sahipliği yapacağımız İç Anadolu Bölge Şampiyonasına geldi. Bu şampiyonaya Eskişehir, Ankara, Konya, Karaman, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas’tan gelecek olan muaythai il takımları mücadele edecek. Kayseri olarak ev sahipliği yaparken ringde Kayseri Muaythai olarak başarıları toplamaya çalışacağız. Bölge şampiyonası Türkiye şampiyonası öncesi önemli bir periyot. Kulüplerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız olarak biz hazırız. Katılacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Turnuvanın sonuçları, kulüplerin ve sporcuların bölge düzeyindeki rekabet gücünü gösterirken, antrenman programları ve müsabaka deneyiminin Türkiye şampiyonasına hazırlıkta belirleyici olacağı öne çıktı. Kayseri ev sahipliğinde gerçekleştirilecek İç Anadolu Bölge Şampiyonası, bölgeden gelecek takımların performansları açısından kritik bir eşik olarak değerlendiriliyor.

Not: İl seçmelerinde başarı gösteren sporcular söz konusu bölge şampiyonasında Kayseri adına mücadele edecek ve buradan gelecek sonuçlar, Türkiye şampiyonası hazırlıkları için referans oluşturacak.

TALAS SPOR SALONU'NDA 280 MUAYTHAİ SPORCUSUNUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞEN 3. ERCİYES MUAYTHAİ...

TALAS SPOR SALONU'NDA 280 MUAYTHAİ SPORCUSUNUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞEN 3. ERCİYES MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI VE İL SEÇMELERİ TAMAMLANDI.

TALAS SPOR SALONU'NDA 280 MUAYTHAİ SPORCUSUNUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞEN 3. ERCİYES MUAYTHAİ...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!