DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,17 -0,03%
ALTIN
5.957,25 -1,01%
BITCOIN
3.836.365,73 -1,34%

2nd World Bridges | Uluslararası Bilimsel Panel ve Diplomasi Zirvesi 17-18 Aralık’ta İstanbul’da

2nd World Bridges | Industry-Trade-Health Zirvesi 17-18 Aralık'ta Maltepe Üniversitesi ev sahipliğinde; diplomasi, sağlık turizmi, dijital sağlık ve yatırım gündemleri ele alınacak.

Yayın Tarihi: 15.12.2025 11:38
Güncelleme Tarihi: 15.12.2025 11:38

2nd World Bridges | Uluslararası Bilimsel Panel ve Diplomasi Zirvesi 17-18 Aralık’ta İstanbul’da

2nd World Bridges | Industry-Trade-Health Zirvesi 17-18 Aralık’ta İstanbul’da

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) ile Uluslararası Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (USTKON) iş birliğinde düzenlenen "2nd World Bridges | Industry-Trade-Health-Uluslararası Bilimsel Panel ve Diplomasi Zirvesi", 17-18 Aralık tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Zirvenin organizasyonu ve katılımcı profili

Zirveye Maltepe Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Organizasyon, SATKOF Başkanı ve World Bridges Zirvesi Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen Çetintaş ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu liderliğinde yürütülecek.

Programda, 50’den fazla ülkenin diplomatik misyon temsilcileri, bakanlık düzeyinde katılımcılar, akademisyenler, yatırımcılar ve özel sektör temsilcilerinin yer alması bekleniyor; bu kapsam zirveye yüksek protokol ve çok paydaşlı bir katılım profili kazandırıyor.

Gündem ve ele alınacak ana başlıklar

Zirvenin ana tartışma konuları arasında küresel sağlık turizmi politikaları, endüstri ve ticaret ekseninde uluslararası iş birlikleri, dijital sağlık, yapay zekâ ve inovasyonun diplomasiye etkileri, yatırım ve finansman mekanizmaları ile PPP/DBFOM/JV sağlık modelleri yer alıyor. Ayrıca, 2025-2030 çok taraflı diplomasi vizyonu çerçevesinde stratejik yaklaşımlar değerlendirilecek.

Açılış programı ve ana etkinlik akışı

Zirvenin açılışı, 17 Aralık’ta Maltepe’de düzenlenecek Açılış Kokteyl Galası ve Kültürel Diplomasi Gecesi ile yapılacak. Etkinlikte geleneksel Anadolu kültürünü yansıtan sunumlar ve -diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik- networking imkânları öne çıkacak.

Ana Kongre ve Diplomasi Zirvesi ise 18 Aralık’ta Maltepe Üniversitesi Eğitim Köyü’nde gerçekleştirilecek. Program; diplomatik temsilciler, siyasi ve yerel yönetim aktörleri ile uluslararası katılımcıların yer aldığı oturumlar, B2B yatırım görüşmeleri, akademik paneller ve kapanış bildirgesinden oluşacak.

Zirvenin hedefleri ve beklenen katkılar

"World Bridges" platformu çerçevesinde, ülkeler arasında ortak projelerin geliştirilmesi, tecrübe paylaşımının artırılması ve sürdürülebilir uluslararası iş birliği ağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda zirvenin, Türkiye’nin küresel sağlık diplomasisi ve yatırım vizyonuna stratejik katkı sunması amaçlanıyor.

Etkinlik, sağlık, ticaret ve diplomasi kesişiminde politika belirleyiciler, akademi ve yatırım çevreleri arasında köprü kurmayı hedefleyen çok taraflı bir tartışma ve iş birliği zemini olarak planlanıyor.

ULUSLARARASI BİLİMSEL PANEL VE DİPLOMASİ ZİRVESİ İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

ULUSLARARASI BİLİMSEL PANEL VE DİPLOMASİ ZİRVESİ İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

ULUSLARARASI BİLİMSEL PANEL VE DİPLOMASİ ZİRVESİ İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.