Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

27 Aralık ceviz fiyatları kaç TL? Pazarda güncel ceviz fiyatları

Ceviz fındık gibi kuruyemişlerde gün geçtikçe fiyat dalgalanmaları daha da artmaya devam ediyor. Güncel fındık fiyatları ise birçok vatandaş tarafından bir hayli merak ediliyor. Piyasanın bu denli hareketli olması, her geçen gün fiyatlara zam yapılmasını beraberinde getirirken; 27 Aralık ceviz fiyatları kaç TL? soruları büyük bir merakla araştırılıyor. İşte pazarda güncel ceviz fiyatları...

Yayın Tarihi: 27.12.2023 17:28
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 17:28

27 Aralık ceviz fiyatları kaç TL? Pazarda güncel ceviz fiyatları

Özellikle yeni yıl yaklaşmışken ceviz, fındık gibi bir çok kuruyemişin fiyatlarına da peş peşe zamlar getirilmeye devam ediliyor. Durum böyle olunca vatandaşlar güncel ceviz fındık fiyatlarının piyasa değerlerini bir hayli merak ediyor. Peki güncel ceviz fiyatları kaç TL? Pazarlarda cevizin kilogramı kaç TL'den satışa çıkartılıyor? Pazarın kurulduğu ilden ile ya da bölgeden bölgeye göre değişim sağlansa da, ceviz fiyatlarının kilogramı en az 70 TL'den pazar tezgahlarında ve kuruyemişlerde yerini alıyor. Fındık fiyatları ise 80 - 90 TL civarında kuruyemişçiler de satışta. İşte güncel serbest piyasa ceviz ve fındık fiyatları...

CEVİZ FİYATLARI 70 TL’DEN PAZAR TEZGAHLARINDA YERİNİ ALDI

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala kuruyemiş fiyatlarında da artış yaşanmaya devam ediliyor. Özellikle yılbaşı akşamı bir çok sofranın eşlikçisi olan ceviz, fındık, kaju, Antep fıstığı gibi kuruyemişlerin fiyatları zamlanmış durumda. Peki sofraları sıklıkla şenlendiren ceviz fiyatlarının kilogramı kaç TL? 1 kg ceviz kaç TL’den satılıyor?

CEVİZ FİYATLARI 70 TL’DEN PAZAR TEZGAHLARINDA YERİNİ ALDI

Pazar tezgahlarına baktığımızda, pazarın kurulduğu bölgeden bölgeye göre fiyatlar değişim gösterse de en ucuz ceviz fiyatları 70 TL’den pazar tezgahlarda yer alıyor. Ortalama olarak 80 TL’den satışı gerçekleşen cevizin bazı tezgahlarda ise fiyatı 90  - 95 TL’ye dayanmış durumda. Kuruyemişlerde ise bu fiyatlar değişim göstermiyor. Güncel olarak cevizin kalitesine göre fiyatlar 70 ile 90 TL arasında değişim gösteriyor.

27 ARALIK FINDIK FİYATLARI KAÇ TL?

Fındık üretim denildiği zaman özellikle akla gelen Sakarya’da 27 Aralık Çarşamba günü itibari ile kabuklu fındık fiyatları açıklandı. Tüccarların, çiftçilerin ve vatandaşın bir hayli merak ettiği fındık fiyatları yeni yıla günler kala daha sık araştırılıyor. Peki fındık fiyatları kaç TL? Vatandaş kaç TL’den fındık alabiliyor? Sakarya’da 27 Aralık 2023 tarihinde kabuklu fındığın kilogramı 89,32 TL’den işlem gördü. Tabii ki de bu serbest piyasa fındık fiyatları olarak karşımıza çıkıyor. Ekstra olarak kabuklu fındık fiyatı olduğundan da altını çizmeden geçmeyelim. Vatandaşlar kavrulmuş ya da kırılmış yaş fındık satın almak istiyorlarsa, bu fiyatlandırmalar ise kilogram başına neredeyse 4 katına çıkıyor. Yine bu noktada kavrulmuş fındığın randımana göre fiyatlandırmalarda değişim gösteriyor. Bu senenin her sene olduğu gibi en pahalı kuruyemişleri arasında ise kaju ve Antep fıstığı yer alıyor.