26 Eylül 2025 Gündemi: TBMM, Kabine Üyeleri ve Küresel Diplomasi Öne Çıkıyor

TBMM ve kabine üyelerinin programları, kültür ve spor etkinlikleri; BM 80. Genel Kurulu ile Gazze kaynaklı diplomasi gelişmeleri gündemde.

Yayın Tarihi: 26.09.2025 09:00
Güncelleme Tarihi: 26.09.2025 09:00

26 Eylül 2025 Gündemi: TBMM, Kabine Üyeleri ve Küresel Diplomasi Öne Çıkıyor

26 Eylül 2025 Gündemi

Bugün Türkiye ve uluslararası sahnede TBMM, kabine üyeleri, kültür ve spor etkinlikleri ile önemli diplomasi gündemleri öne çıkıyor. Aşağıda günün programı başlıklar halinde, ilgili saat ve mekan bilgileriyle yer almaktadır.

TBMM ve Siyasi Aktiviteler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısını gerçekleştirecek. (TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi'ndeki duruşmasını izleyecek; ayrıca Dil Derneği'nin "Dil Devrimi 93. Yıl Kutlamaları Ödül Töreni"ne katılacak. (İstanbul/10.00/Ankara/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Yürütme ve Kamu Etkinlikleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Türkçenin İmlası Uluslararası Sempozyumu"na iştirak edecek. (İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Besni'de Dr. Necip Öztürk Ortaokulunun açılış törenine ve Eğitim Bayramı açılış törenine katılacak. (Adıyaman/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Ekonomi ve Finans Gündemi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MOSFED Mobilya Tasarım Fuarı'na katılacak. (İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 3. Ulaşan ve Erişen Türkiye 2025 AR-GE Proje Fikir Yarışması Ödül Töreni'ne iştirak edecek. (İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılı girişim özelliklerine göre dış ticaret ve mali aracı kuruluş istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

Dünya ve Diplomasi

Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu yüksek düzeyli görüşmeleri, yaklaşık 150 civarında devlet ve hükümet başkanının katılımıyla New York'ta devam edecek. (New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

İsrail'in, Gazze kentini işgal altına alma planı, bölgeye saldırıları ve insani yardım girişini engellemesi sonucu yaşanan krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Gazze/Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kültür ve Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin galasına katılacak, festival kapsamında açılan sergileri ziyaret edecek ve Bolşoy Bale ve Orkestrası'nın sahneleyeceği "Romeo ve Juliet" eserini izleyecek. (İstanbul/17.30/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, AA Spor Masası'nın canlı yayın konuğu olacak. (İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Trendyol Süper Lig'in 7. haftası, Corendon Alanyaspor-Galatasaray maçıyla başlayacak. (Antalya/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turu karşılaşmalarının kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak. (İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 2025-2026 sezonu, Anadolu Efes ile Esenler Erokspor arasında Turkcell BGM'de oynanacak ilk hafta açılış maçıyla başlayacak. (İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

Haber Notu

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı