23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu Başladı
Türkiye Özel Okullar Derneği'nin düzenlediği "23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu", "Türkiye'de ve Dünyada Özel Okullar" temasıyla Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde başladı.
Vali Şahin'in Açılış Konuşması
Antalya Valisi Hulusi Şahin, sempozyumda gerçekleştirdiği konuşmasında, özel okul velilerinin beklentilerine dikkat çekti. Velilerin kaliteli öğle yemeği, kaliteli eğitim ve yabancı dil öğreniminde yüksek standartlar talep ettiğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi: "Özel okul velisi, çocuklarına çok iyi yabancı dil öğretilmesini bekler. Dolayısıyla kaliteli eğitim ve yabancı dil konusunda çok hassasız."
Şahin, ayrıca eğitimde ahlaki değerlerin önemine vurgu yaparak, "Kendisini ve toplumunu geliştirerek, devam ettiren ahlaklı, vatanına, milletine faydalı çocuklar yetişsin isteriz." dedi.
Bolu Yangınına Dikkat Çekti
Vali Şahin, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde çıkan yangına da atıfta bulunarak, "Yangında hepimiz perişan olduk... Sağduyulu olmamız gereken bir dönemdeyiz." ifadesini kullandı. Eğitimde dönüşüm ve maarif modelinin öneminden bahsetti.
Teknolojinin Eğitime Etkisi
Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, derneğin 74 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Bize emanet edilen evlatlarımıza karşı olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz," dedi. Öztürk, eğitim tanımının küreselleşme ve toplumsal dönüşüm ile sürekli değiştiğini vurgulayarak, bu yılki sempozyumun dünyaya açılan yeni pencereler sunacağını ifade etti.
Öztürk ayrıca, eğitimde teknolojinin erişilebilirlik sağlarken, eşitsizlikleri artırma riski taşıdığına dikkat çekti. Dijital eğitim araçlarının kullanımını ve karşılaşılan sorunların üstesinden gelme yollarını tartışmanın önemini vurguladı. Sempozyum kapsamında, resmi okul öğretmenleri ile birlikte özverili öğretmenlere yeşil pasaport talebinin doğal bir hak olduğunu sözlerine ekledi.