
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa eleme süreçlerinde üçüncü hafta, toplamda 6 maç ile başladı. Bu elemelerde, Avrupa kıtasından 16 takımın Dünya Kupası'na katılması hedefleniyor.
Günün en dikkat çekici karşılaşmasında, Norveç kendi sahasında İtalya’yı 3-0’lık skorla mağlup etti. Norveç’in gollerini ise Alexander Sörloth, Antonio Nusa ve Erling Haaland ilk yarıda kaydetti.
Aynı gün, Fenerbahçeli Dominik Livakovic’in kalede görev aldığı Hırvatistan, deplasmanda Cebelitarık ile karşılaştı. Hırvatistan, bu maçı Mario Pasalic, Ante Budimir, Franjo Ivanovic (2), Andrej Kramaric (2) ve Ivan Perisic’in golleriyle 7-0 gibi farklı bir skorla kazanarak dikkatleri üzerine çekti.
A Milli Futbol Takımı, elemelerdeki ilk maçına ise 4 Eylül 2023 tarihinde çıkacak. Üçüncü haftada alınan sonuçlar şu şekilde:
- I Grubu
Estonya-İsrail: 1-3
Norveç-İtalya: 3-0
- J Grubu
Kuzey Makedonya-Belçika: 1-1
Galler-Lihtenştayn: 3-0
- L Grubu
Çekya-Karadağ: 2-0
Cebelitarık-Hırvatistan: 0-7