DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,25 -0,09%
ALTIN
5.874,94 0,55%
BITCOIN
3.714.689,65 -1,31%

2025 Bütçesi TBMM'de Görüşülüyor: Milletvekilleri Farklı Görüşler Sunuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2025 bütçesi üzerindeki tartışmalar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sürüyor.

Yayın Tarihi: 07.11.2024 16:38
Güncelleme Tarihi: 07.11.2024 16:38

2025 Bütçesi TBMM'de Görüşülüyor: Milletvekilleri Farklı Görüşler Sunuyor

2025 Yılı Bütçesi Görüşmeleri Devam Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2025 yılı bütçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınıyor. Milletvekilleri, bütçenin kalkınma ve istihdam üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere bir araya gelerek görüşlerini dile getiriyor.

AK Parti'den Destek

AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, yerli otomobil TOGG hakkında konuşarak, "Üretilemez denilen yerli otomobilimiz TOGG, Anadolu'nun en güzel köşelerinde gururla sergileniyor," dedi. Aksu ayrıca Türkiye'nin güçlü bir otomotiv sanayine sahip olduğunu vurgulayarak, yılda 1.3 milyon otomobil üretildiğini ifade etti.

CHP'den Eleştiriler

CHP Grubu adına konuşan Müzeyyen Şevkin, bütçenin sanayiyi desteklemeyen bir yapıda olduğunu savundu. Şevkin, Adana'da son 15 yılda 100'den fazla fabrikanın kapandığını, işsizliğin arttığını belirtti. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası'nın verilerine atıfta bulunarak, sektörlerdeki gerilemelere dikkat çekti.

İYİ Parti ve Diğer Görüşler

Rıdvan Uz, İYİ Parti adına yaptığı konuşmada, "Ülkenin eğitim, demokrasi ve adalet konularında ciddi sıkıntıları var. Yetişmiş mühendisler yurtdışına gidiyor," ifadelerini kullandı. Selim Temurci ise beşeri sermaye konusunun çözülmeden ilerleme kaydedilemeyeceğini dile getirdi.

MHP'den Yerli Üretim Vurgusu

Mustafa Kalaycı da yerli ve milli üretimin artırılması gerektiğini, yüksek teknolojili sektörlerde payın artırılması gerektiğini belirterek, tasarım ve markalaşmaya yönelmeleri gerektiğini kaydetti.

Yerli Otomobil TOGG'a Övgü

Aksu, yaptığı açıklamalarda, ülkemizin otomotiv sanayisinin gelişimini vurgularken, TOGG aracının geçtiğimiz yıllarda alay konusu olduğunu hatırlatıp, bunun olumlu bir gelişme haline geldiğini ifade etti.

Siyasi Tartışmalara Dikkat

CHP'li Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'nın 47. Başkanı Donald Trump ile olan ilişkisi üzerinden eleştirilerde bulundu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Ağbaba’nın ifadelerine karşı çıkarken, Netanyahu ile olan ilişkilerin yanlış kurulduğunu söyledi ve "Cumhurbaşkanımızı Netanyahu ile yan yana getiremezsiniz," dedi.

2025 yılı bütçesi üzerine süren tartışmalar, sanayi ve teknolojinin geleceği hakkında önemli ipuçları sunuyor. Siyasi partilerin görüş ayrılıkları, konunun ne kadar kritik olduğunu gözler önüne seriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı