Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,31 -0,15%
EURO
34,78 -0,19%
ALTIN
2.386,04 0,19%

2014 yılında Pasifik Okyanusu'na düşen cisim yeniden gündemde

Astrofizikçi Prof. Dr. Abraham Loeb, 2014'te Pasifik Okyanusu'na düşen cismin dünya dışı bir teknoloji ürünü olabileceği fikrini ortaya attı. Harvard Üniversitesi'nden Loeb, cismin evrende yalnız olmadığımızı düşündürebileceğini ifade etti. Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 23.08.2023 15:14
Güncelleme Tarihi: 23.08.2023 15:14

2014 yılında Pasifik Okyanusu'na düşen cisim yeniden gündemde

Harvard Üniversitesi'nden önde gelen astrofizikçi Prof. Dr. Abraham Loeb, 2014 yılında Pasifik Okyanusu'na düşen gizemli cismin dünya dışı bir teknoloji ürünü olabileceği olasılığını dile getirdi. Bu iddiasının ardında, evrende yalnız olmadığımız fikrinin yatabileceğini belirtti.

KÜRE ŞEKLİNDE MERMER PARÇALARI BULUNDU

1

Prof. Dr. Loeb, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu cismin bir teknoloji ürünü olduğunun kanıtlanması durumunda, evrende yalnız olmadığımızın altının çizileceğini ve insanlığın yeni ufuklara açılacağını ifade etti. Bu düşünce, "arka bahçeye komşunun fırlattığı bir tenis topunu bulmak gibi" olarak tanımlandı.

Cismin incelenmesi amacıyla yapılan araştırmalarda, volkanik külün içinde gömülü, bir milimetre büyüklüğündeki küre şeklinde mermer parçaları bulundu. Bu parçaların element ve radyoaktif izotop bileşimleri, uzaylı teknolojisinin varlığı olasılığını da değerlendirmek üzere inceleniyor.

Prof. Dr. Loeb, bu cismin kaynağının farklı bir güneş sistemi olduğu tespit edilirse, bunun "farklı bir patlayan yıldız veya süpernova tarafından zenginleştirilmiş olabileceği" sonucuna varılabileceğini ifade etti.

Özellikle bu olay, evrende yalnız olmadığımızı düşündürmenin yanı sıra, insanlığın teknolojik ilerlemesine de ilham verebileceği ve daha derinlemesine evreni anlamamıza katkı sağlayabileceği düşünülüyor.

Prof. Dr. Loeb'un çıkarımları, ABD'deki dünya dışı araç iddialarıyla da örtüşüyor. ABD Hava Kuvvetleri eski istihbarat yetkilisi David Grusch, tanımlanamayan uçan cisimler veya UFO'lar hakkında benzer ifadeler kullanarak, gizemli cismin sadece tek bir örneği olmadığını göstermişti.

Tüm bu gelişmeler, insanlığın evrenin derinliklerine dair anlayışını ve perspektifini değiştirebilecek nitelikte ve önemde.