Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

2 gece sonra uzayda! İlk Türk astronot için Silifke'de hazırlıklar tamamlandı

İlk Türk astronot, 18 Ocak gece saat 1.11'de uzaya fırlatılmaya hazırlanıyor!

Yayın Tarihi: 15.01.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 15:46

2 gece sonra uzayda! İlk Türk astronot için Silifke'de hazırlıklar tamamlandı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, memleketi Mersin’in Silifke ilçesinde akrabaları, komşuları ve hemşehrileriyle bir araya geldi. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece yapılacak olan fırlatmadan günler öncesi sevdikleriyle bir araya gelen Gezeravcı ve yakınları için heyecanlı bekleyiş başladı. 

Milli Uzay Programı’nın “ilk insanlı uzay misyonu” görevini gerçekleştirecek olan Gezeravcı, ABD Florida’da Kennedy Uzay Üssü’nde son hazırlıklarına devam ediyor. Türkiye saatiyle 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de yapılacak olan fırlatmaya sadece 2 gün kalırken, Gezeravcı’nın Silifkeli hemşehrileri büyük bir heyecan içinde. 

astronot

Hemşehrilerinin uzaya çıkacak ilk Türk olmasının verdiği heyecanla harekete geçen Silifke Belediyesi ise bu yolculuğu takip etmek isteyenler için Göksu Mahallesi’nde hazırlıklara başladı. Anıt Meydanı’nda başlayan hazırlıklar kapsamında her yer Türk bayraklarıyla donatıldı. Tarihi anı göstermek, için aynı zamanda dev bir ekran kurulacağı da kaydedilirken, katılımcılar için sandalyeler yerleştirişeceği de öğrenildi. 

“Gezeravcı’ya uzayla ilgili soracak çok fazla sorumuz var”

astronot silifke

Gezeravcı’nın kuzeni ve doğduğu mahallenin muhtarı Mehmet Gezeravcı, fırlatma anını heyecanla beklediklerini aktardı. İlk uzaya çıkacak Türk’ün kuzeni olmasından mutluluk duyduğunun altını çizen Mehmet Gezeravcı, gurur duyduğunu ifade etti. 

Gezeravcı’nın komşularının da bulunduğu alanda herkes Türk astronotun en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğini kaydetti. Ayrıca, uzaydan geldiğinde Gezeravcı’ya soracak çok sorularının olduğunu da eklediler.