DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.791.854,5 1,41%

18 Mart 2025 Gündemi: Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri ve Diğer Önemli Gelişmeler

Gündemde Çanakkale Zaferi anma törenleri, TBMM toplantıları ve spor etkinlikleri öne çıkıyor.

Yayın Tarihi: 18.03.2025 00:00
Güncelleme Tarihi: 18.03.2025 00:00

18 Mart 2025 Gündemi: Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri ve Diğer Önemli Gelişmeler

Önemli Törenler ve Toplantılar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni için Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bulunacak. Aynı gün Kınalı-Malkara Otoyolu Temel Atma Töreni ve Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde iftar programı da gerçekleşecek. Törenlerin saatleri sırasıyla Çanakkale’de 12.00, Tekirdağ’da 14.30 ve İstanbul’da 18.30 olarak belirlendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda görüşlerini aktaracak. Bu toplantı TBMM’de 13.30'da başlayacak.

Yasama ve Yürütme Faaliyetleri

Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de şehit yakınları ve gazilerle iftar yapacak.

TBMM Genel Kurulu da saat 15.00'te gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

Ekonomik Düzenlemeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çanakkale'deki anma etkinliklerine katılacak. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı verilerini açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki yeni devlet tahvilinin ihracını gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise ocak ayına dair kısa vadeli dış borç istatistikleri ve şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksi verilerini paylaşacak.

Dünya Diplomasi Gelişmeleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin düzenlediği Kıbrıs konulu toplantının ikinci gününde yer alacak.

İsrail ile Hamas arasında devam eden ateşkes ve esir takası süreci de yakından takip ediliyor.

Spor Etkinlikleri

Bugün, Türkiye Futbol Federasyonu ile TOGG arasındaki ana sponsor anlaşmasının imza töreni İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra, Basketbol alanında , Nesibe Aydın-Fenerbahçe Opet ve İlkem Yapı Tarsusspor-Çimsa ÇBK Mersin karşılaşmaları düzenlenecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise Galatasaray, Rytas Vilnius ile; Manisa Basket ise Unicaja ile mücadele edecek.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A/B play-off turu için Macaristan ile yapılacak zorlu maçların hazırlıklarını sürdürüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı