16. GAPTARIM Fuarı Gaziantep’te sektör temsilcilerini buluşturdu

16. GAPTARIM, Gaziantep’te yaklaşık 250 firma ve 500 markayı, uluslararası ziyaretçilerle bir araya getirerek tarım teknolojileri ve yeniliklerini sergiledi.

Yayın Tarihi: 06.04.2026 15:34
Güncelleme Tarihi: 06.04.2026 15:34

16. GAPTARIM Fuarı Gaziantep’te sektör temsilcilerini buluşturdu

16. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı Gaziantep’te gerçekleşti

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. GAPTARIM Fuarı, tarım sektörü aktörlerini Gaziantep’te buluşturdu. Organizasyonda yaklaşık 250 firma ve 500 marka yer aldı; etkinlik Azerbaycan, İran ve Irak’tan katılan ziyaretçilerle uluslararası bir boyut kazandı.

Katılımcılar, destekçiler ve sergilenen yenilikler

Fuar; Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ziraat Mühendisleri Odası ve Tabit desteğiyle gerçekleştirildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin, Adana başta olmak üzere çok sayıda ilden gelen firmalar, son teknoloji ekipman, makine ve ürünlerini ziyaretçilerle paylaştı.

Program zenginliği ve yenilikler

Fuar süresince düzenlenen etkinlikler arasında "16. Uluslararası Tarım ve İnsan Konulu Sergi", "Kadın Çiftçiler Yarışıyor", "Çilek Fidesi Etkinliği" ve "Akıllı Tarım Uygulamaları" yer aldı. Ayrıca, bir tarım fuarında ilk kez tanıtılan AgroGo yapay zeka programı sayesinde çiftçilere yeni nesil dijital tarım teknolojileri hakkında ücretsiz bilgilendirme yapıldı.

Fuarın sektöre katkısı

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, fuarı değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: "Bu tür organizasyonlar üreticiler ile sanayiciler arasında güçlü bir iletişim zemini oluşturarak bilgi ve deneyim paylaşımını artırıyor. Tarım sektöründe yaşanan teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi açısından fuarların önemli bir işlev gördüğünü düşünüyoruz. Katılımcı firmalarımızın yenilikçi ürünlerini sergilemesi, çiftçilerimizin ve ziyaretçilerimizin ise bu gelişmeleri yerinde inceleme imkânı bulması oldukça değerli. Bu vesileyle fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum"

16. GAPTARIM, bölgesel tarım ve tarımsal sanayi açısından bir buluşma noktası olarak öne çıktı; doğrudan temas, ürün-demonstrasyonu ve teknoloji tanıtımlarıyla üreticilerin yeni çözümleri yerinde görmesine olanak sağladı. Fuarda tanıtılan dijital uygulamalar ve akıllı tarım çözümleri, hem verimlilik hem de sürdürülebilirlik odaklı dönüşümlere katkı potansiyeli taşıyor.

16. GAPTARIM TARIM, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE HAYVANCILIK FUARI; FİRMALARI, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ VE...

16. GAPTARIM TARIM, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE HAYVANCILIK FUARI; FİRMALARI, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ VE ÜRETİCİLERİ GAZİANTEP’TE BİR ARAYA GETİRDİ. ORTADOĞU FUAR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FUARDA YAKLAŞIK 250 FİRMA VE 500 MARKA YER ALDI. FUARA AYRICA AZERBAYCAN, İRAN VE IRAK’TAN DA ZİYARETÇİLER KATILIM SAĞLAYARAK ORGANİZASYONA ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANDIRDI.

16. GAPTARIM TARIM, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE HAYVANCILIK FUARI; FİRMALARI, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ VE...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.