15 Temmuz'un 10. yılında 253 taksi Türk bayraklarıyla kortej oluşturdu

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi öncülüğünde 253 taksi, Türk bayraklarıyla kortej oluşturarak 15 Temmuz destanını andı; etkinlik Atatürk Havalimanı'nda tamamlandı.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 15:28
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 15:28

15 Temmuz'un 10. yılında 253 taksi Türk bayraklarıyla kortej oluşturdu

15 Temmuz'un 10. yılında 253 taksi Türk bayraklarıyla kortej oluşturdu

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi öncülüğünde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yılında 253 taksi, araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla geniş bir kortej oluşturdu. Kortej, İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Atatürk Havalimanı önüne kadar ilerleyerek 15 Temmuz gecesi verilen mücadeleyi bir kez daha hatırlattı.

etkinlik ve katılımcılar

Programa İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tuna ve çok sayıda taksici katıldı. Etkinlikte katılımcılar, o gece sergilenen fedakârlığı ve milletin ortaya koyduğu dayanışmayı vurguladı.

konuşmalar

Mehmet Sülün verilen mücadeleye dikkat çekerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara, havalimanlarına koşan vatandaşları andı ve taksicilerin o gece hem şahit hem de kahraman olduklarını belirtti. Sülün ayrıca, "Türk milleti, sıradan insanların bir anda kahramana dönüştüğü bir millettir" ifadelerini kullandı ve tüm şehitlere rahmet diledi.

Fahrettin Can ise kooperatif olarak ilk andan itibaren tavırlarının net olduğunu, bayraklarını çekip afişlerini astıklarını ve devlet ile milletin yanında durduklarını söyledi. Can, taksicilerin o gece yalnızca yolcu taşımakla kalmayıp sorumluluk alıp cesaret gösterdiklerini ve kooperatifin imkanlarını havalimanına gelenlere seferber ettiklerini vurguladı.

Murat Evcil adlı taksi şoförü de yaklaşık 12-13 yıllık meslek hayatından örnek vererek, o gece kararlı durduklarını, Atatürk Havalimanı Kooperatifi olarak darbe girişimine geçit vermediklerini belirtti ve benzer olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

anma töreni

Programın sonunda şehitler için Fatiha okunarak ruhlarına hediye edildikten sonra etkinlik sonlandırıldı. Tören boyunca 15 Temmuz gecesindeki kahramanlık ve fedakârlık vurgusu öne çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin 10. yılında taksi şoförlerinden anlamlı kortej

15 Temmuz darbe girişiminin 10. yılında taksi şoförlerinden anlamlı kortej

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.