15 Temmuz, liderine inanan milletin büyük zaferidir

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, 15 Temmuz’un 10. yılında yayımladığı video mesajında gecenin milletin birlik ve liderine bağlılıkla kazanıldığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 08:53
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 08:59

15 Temmuz, liderine inanan milletin büyük zaferidir

15 Temmuz, liderine inanan milletin büyük zaferidir

Video mesajı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla yayımladığı video mesajında geceyi değerlendirdi. Mesajına "Aziz milletimiz, kıymetli İstanbullular" ifadeleriyle başlayan Özdemir, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlattı.

Özdemir, o gece kadın, erkek, çocuk ve yaşlı milyonlarca vatandaşın, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara akın ettiğini, milletin çıplak elleriyle tankların, uçakların, bombaların ve kurşunların karşısına dikilerek darbe girişimini kısa sürede akamete uğrattığını söyledi.

15 Temmuz gecesinde 253 vatandaşın şehit ve 2 bin 685 vatandaşın gazi olduğunu hatırlatan Özdemir, "Bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; vatanına, bayrağına ve iradesine sahip çıkan aziz milletimize bir kere daha tebrik ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Unutulmayacak bir destanın tarihidir

Özdemir, 15 Temmuz'un darbeye teşebbüs edenler açısından alçaklık ve ihanetin tarihi olduğunu, Türk milleti içinse eşsiz bir direnişin sembolü olduğunu vurguladı. Özdemir, "15 Temmuz; Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ‘İrade Bizim, Zafer Bizim’ diyerek hain girişimi bertaraf eden milletimiz için şanlı bir kıyamın, müstesna bir direnişin ve unutulmayacak bir destanın tarihidir" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesinde ortaya konulan mücadelenin Çanakkale ruhunu yeniden dirilttiğini kaydeden Özdemir, "O kahramanlar kendi canlarını verdiler ama bize bir vatan bıraktılar" dedi.

İhanete karşı sadakatin zaferidir

Özdemir, 15 Temmuz'un yalnızca bir darbe girişiminin engellenmesi anlamına gelmediğini, aynı zamanda milletin bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkmasının sembolü olduğunu belirtti. "15 Temmuz; sinsilik ve yalana karşı mertliğin ve samimiyetin zaferidir. Vesayete karşı özgürlüğün, ihanete karşı sadakatin zaferidir. Liderine inanan bir millet ve milletine inanan bir liderin büyük zaferidir" sözleriyle gecenin önemine dikkat çekti.

Biz de buradayız

Türkiye'yi farklı senaryolarla yeniden vesayet dönemlerinin karanlığına döndürmek isteyen çevrelerin varlığına işaret eden Özdemir, bu girişimlere karşı milletin ve teşkilatların aynı kararlılıkla durmaya devam edeceğini söyledi. Özdemir, "Bugün de başka senaryolarla Türkiye’yi yeniden vesayet dönemlerinin karanlığına döndürmek için hummalı bir faaliyet içinde olanlar var. Hâlâ aynı kafada, hâlâ aynı yerde duruyorlar. Onlara diyoruz ki: Biz de buradayız" dedi.

Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan dediğimiz Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte buradayız. Çünkü daha yapılacak çok işimiz, gerçekleştirecek çok hayalimiz var" ifadelerini kullandı.

Mesajını "15 Temmuz’u unutmayacak, unutturmayacağız" sözleriyle tamamlayan Özdemir, milletin birlik ve kararlılıkla demokrasiye sahip çıkma iradesini öne çıkardı.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI ABDULLAH ÖZDEMİR, 15 TEMMUZ'UN 10. YILI DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI VİDEO...

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI ABDULLAH ÖZDEMİR, 15 TEMMUZ'UN 10. YILI DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI VİDEO MESAJINDA, "15 TEMMUZ; LİDERİNE İNANAN BİR MİLLET VE MİLLETİNE İNANAN BİR LİDERİN YAZDIĞI DESTANDIR." DİYEREK, 15 TEMMUZ'UN MİLLET İRADESİNİN, BİRLİK RUHUNUN VE KARARLI LİDERLİĞİN ORTAK ZAFERİ OLDUĞUNU VURGULADI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.