15 Temmuz anması: Bilal Erdoğan 15 Temmuz'u milletin kurtuluşunun miladı olarak nitelendirdi

15 Temmuz'un 10. yılı anmasında Bilal Erdoğan, gecenin milletin prangalardan kurtuluşunun miladı olduğunu vurguladı; anma yürüyüşle Saraçhane'de sona erdi.

Yayın Tarihi: 16.07.2026 00:24
Güncelleme Tarihi: 16.07.2026 00:59

15 Temmuz anması: Bilal Erdoğan 15 Temmuz'u milletin kurtuluşunun miladı olarak nitelendirdi

15 Temmuz anması: Bilal Erdoğan 15 Temmuz'u milletin kurtuluşunun miladı olarak nitelendirdi

Anma programı ve katılımcılar

Fatih Belediyesi ile İstanbul Valiliği iş birliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10'uncu yılı dolayısıyla "İrade Bizim, Zafer Bizim" temasıyla anma programı düzenlendi. Program, Fatih Camii'nden mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüşle başladı ve Saraçhane'deki Anıt Park'ta sona erdi.

Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı; ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dualar okundu.

Konuşmalar ve ana mesajlar

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, 15 Temmuz gecesinde sergilenen direnişin ve milletin ortak hafızasının ilk günkü canlılığını koruduğunu belirtti. Turan, o gece yaşananların sıradan bir darbe teşebbüsü olmadığını, devletin hücrelerine yönelen bir işgal girişimi olduğunun anlaşıldığını vurguladı ve şehitlerle gazilerin hatırlanmasının önemine dikkat çekti.

Necmeddin Bilal Erdoğan ise 15 Temmuz'u bir dönüm noktası olarak tanımlayarak Cumhurbaşkanı'nın 2002'de başlattığı halk hareketinin en önemli aşamalarından biri olduğunu söyledi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan sözleri şunlardır:

"Bu milletin üstüne vurulmak istenen prangalardan kurtuluşunun miladıydı 15 Temmuz gecesi"

Bilal Erdoğan, 15 Temmuz sonrası toplumsal özgüvende artış ve daha iddialı hedeflere yönelim gözlemlendiğini belirtti. Konuşmasında üç ders öne çıkardı: birlik ve vatan cephesinin öneminin fark edilmesi; FETÖ gibi yapıların yeniden zemin bulmaması için dikkatli olunması; ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süreli liderliğinin korunması gerektiği yönündeki vurgular.

Erdoğan, ayrıca Türkiye Yüzyılı hedefinin 15 Temmuz şehitlerinin emeklerinin boşa gitmediğinin somutlanması için bir yönelim olduğunu ifade etti ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı hedeflerine ulaşma çağrısı yaptı.

AK Parti Milletvekili Rabia İlhan da konuşmasında, Cumhurbaşkanı'nın duruşunun Türkiye siyasi tarihinde dönüm noktası yarattığını ve "irade bizim, zafer bizim" mesajının bu değişimin simgesi olduğunu söyledi.

Değerlendirme

Anma programı, on yıl boyunca tekrarlanan ortak hafızanın canlı tutulması çabası ve 15 Temmuz'un milli birlik açısından taşıdığı sembolik ağırlığı bir kez daha ortaya koydu. Konuşmacılar, birlik vurgusunu öne çıkarırken FETÖ tehdidine karşı toplumsal ve siyasi bir kararlılık gerektiğini ifade etti; aynı zamanda 15 Temmuz'un ardından şekillenen yeni hedeflerin, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ilişkilendirildiği vurgulandı.

TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLER VAKFI (TGTV) MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN...

TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLER VAKFI (TGTV) MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN, "CUMHURBAŞKANIMIZIN 2002 YILINDA BAŞLATTIĞI BİR HALK DEVRİMİNİN İNANIYORUM Kİ EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASIYDI 15 TEMMUZ GECESİ. BU MİLLETİN ÜSTÜNE VURULMAK İSTENEN PRANGALARDAN KURTULUŞUNUN MİLADIYDI 15 TEMMUZ GECESİ" DEDİ.

TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLER VAKFI (TGTV) MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.