DOLAR
39,6 -0,08%
EURO
46,03 -0,16%
ALTIN
4.247,55 -0,39%
BITCOIN
4.221.858,27 -0,58%

10 dakikada hazır elmalı bisküvi tarifi! Bu püf noktasıyla kıyır kıyır olacak

Tadı damağınızda kalacak bir elmalı bisküvi tarifiyle karşınızdayız. Hem pratik hem süper lezzetli bu tarif haberimizde...

Yayın Tarihi: 03.10.2023 14:27
Güncelleme Tarihi: 03.10.2023 14:27

10 dakikada hazır elmalı bisküvi tarifi! Bu püf noktasıyla kıyır kıyır olacak

Elmalı bisküvilerin o muhteşem kokusu, evinizi saran tatlı bir esinti gibi yayılırken, damaklarınızda oluşan tatlı bir heyecanı hissedebilirsiniz. Bu tarif, elma severlerin kalbini çalacak ve her lokmada size mutluluk verecek.

İlk olarak, 12 adet pötibör bisküviye ihtiyacınız olacak. Tarif için 2 adet elma gerekecek, bu elmaları ince dilimler veya rendeleyebilirsiniz.

Lezzeti artırmak için 1 çay kaşığı tarçın kullanacaksınız.

Hamur içerisinde çıtırlık ve lezzet katmak için 1 çay bardağı ceviz içi ekleyeceksiniz. Hamurun tutarlılığını sağlamak için 2 adet yumurta kullanmanız gerekecek. Bisküvilerinizi tatlandırmak için 1 su bardağı şeker ekleyeceksiniz. Hamurun kabarmasını sağlamak için 1 paket kabartma tozu kullanmalısınız.

Vanilya aroması eklemek için 1 paket vanilya kullanmanız gerekecek. Hamurun kıvamını ayarlamak için 1 çay bardağı un kullanacaksınız. Üzerini süslemek isterseniz, isteğe bağlı olarak pudra şekeri kullanabilirsiniz.

elmalı bisküvi tarifi

Elmalı bisküvilerinizi yapmak için ilk olarak, yumurta ve şekeri derin bir kase içinde iyice çırpın. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurunuz akışkan bir kıvamda olmalıdır. Bir borcam veya fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Bu, bisküvilerin daha kolay çıkarılmasını sağlayacaktır. Kağıdın üzerine bisküvileri tek sıra halinde dizin.

Üzerine ince doğranmış veya rendelenmiş elmaları serpin. Elmalar, bisküvilerin üzerini kaplamalıdır. Tarçın ve cevizi bisküvilerin üzerine serpin. Ardından hazırladığınız hamuru bisküvilerin üzerine dökün. Hamuru kaşık yardımıyla düzeltin, böylece her tarafı eşit şekilde kaplayacak şekilde yayılmalıdır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bisküvileri pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 20 dakika olacaktır. Kürdan veya bıçak batırarak bisküvilerin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Fırından çıkardıktan sonra, bisküvileri 5 dakika kadar dinlendirin. Sonra, yağlı kağıdı kenarlarından tutarak tepsideki bisküvileri çıkarın. Elmalı bisküvileri çay bardağının ağız kısmı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar şeklinde kesin. Eğer çay bardağı kullanıyorsanız, içlerinde kalan yuvarlakları bir kürdan veya bıçak yardımıyla çıkarabilirsiniz. Son olarak, servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serperek elmalı bisküvilerinizi servis edebilirsiniz.