Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

10 bölgeye sel uyarısı! Turuncu alarm verildi

Fransa'nın 10 bölgesinde kuvvetli yağış ve sel uyarısı yapıldı.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 12:18

10 bölgeye sel uyarısı! Turuncu alarm verildi

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bir süredir devam eden yağmurlar bazı bölgelerde yerini sele bırakırken uyarılar birer birer yayımlanmaya başladı. 

Fransa’da kıyı şeridi ağırlıklı olmak üzere 10 bölge için kuvvetli yağış ve sel uyarıları yapıldı. Ülke genelinde devam eden yağışlar nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken, Fransız meteoroloji servisi Meteo France, çeşitli bölgelerde yağışların “sürekli” şekilde devam edeceğini ve sele sebebiyet verebileceğini aktardı. 

Denize kıyısı olan Manche, Loire Atlantique, Vendee, Morhibin, Finistere, Nord, Pas-de-Calais bölgeleri için Meteo France tarafından sürekli yağış uyarısı yapıldı. Su seviyesinin yükselerek sele sebebiyet verebileceği de eklenirken, iç kesimlerde yer alan Orne, Mayısenne ve Sarthe bölgeleri için de aynı uyarılar tekrarlandı. 

Sel riski bulunan bölgelerde “turuncu alarm” verilirken tüm vatandaşlara dikkatli olmaları, gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları ve dere, akarsu ya da göl gibi çeşitli su kaynaklarından uzak durmaları gerektiği uyarısı yapıldı. Söz konusu “turuncu alarm” ise teyakkuz için en yüksek tehlike durumunun bir alt kademesini ifade ediyor. 

Kasım ayında da görülmüştü!

2023 Kasım ayında Fransa’da Ciaran Fırtınası nedeniyle sahil kesimlerinde bulunan çok sayıda bölge şiddetli yağışlarla karşılaşmıştı. Hatta öyle ki ülkenin kuzeybatısındaki Pas-de-Calais için “olağanüstü sel” uyarısı dahi yapılmıştı. Selin etkili olduğu bölgelerde bulunan çok sayıda okul sular altında kalırken okullarda eğitime ara da verilmişti.