Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

10.000 TL maaş alan emekliye ek maaş desteği! 2 il öncülük etti

Açlık sınırının altında maaş alan emeklinin geçim zorluğu yaşadığı şu dönemde devlet tarafından bütün destekler konusunda seferberlik başlatılırken, belediyeler tarafından da gün gün destek ödemeleri ile alakalı açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 13.02.2024 09:29
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 09:29

10.000 TL maaş alan emekliye ek maaş desteği! 2 il öncülük etti

Yerel seçimlere 2 aydan daha az bir vakit kaldı. Partililer seçmenin gönlünü çelmek için tüm vaatlerini ortaya saçmaya başladığı şu dönemde emeklileri yakından ilgilendiren gelişmeler mevcut. 6 bin lira kök maaşı olan en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkartıldı. Açlık sınırının altında maaş alan emeklinin geçim zorluğu yaşadığı şu dönemde devlet tarafından bütün destekler konusunda seferberlik başlatılırken, belediyeler tarafından da gün gün destek ödemeleri ile alakalı açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Özellikle de belediye başkan adayları, emekli maaşları konusunda dar gelirli kategorisine giren vatandaşa özel olarak destek hazırladıkları destek programlarını sunmaya devam ediyor. Ev sahibi olmayan ve maaşının bir kısmı kiraya giden emekliye destek olarak 2 belediyenin sağlayacağı desteğe ek olarak artı destek ödemeleri ile de alakalı açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

tl

İSTANBUL'DA EMEKLİYE DESTEK

İlk emekliye kira desteği açıklaması yapılan belediye İBB olarak ortaya çıkmış bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, seçimleri kazanması durumunda emekliye 2500 TL kira desteği vaadini sundu. Emekliye kira desteği açıklaması akabinde bir çok belediye ve aday da kira desteği ile alakalı programlarını sunmaya başladı.

Bilindiği üzere emekliye özel olarak hükümet tarafından başlatılan çalışmalarda 2024 yılı içerisinde bir çok yeni program dahil edileceği belirtilmişti Emekliye sağlanacak olan kira desteği de bunlardan biri olarak açıklandı.

TL

ANKARA'DAN EMEKLİYE SOSYAL DESTEK

İBB başkan adayı Murat Kurum'un açıklaması akabinde Ankara'dan da benzer bir destek programı açıklandı. Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, seçim çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığı alan ve kirada oturan emekliye 2500 TL kira desteği sözü verdi. Seçime kadar daha bir çok belediyeden özellikle de emekliye yönelik destek programları ile alakalı müjdelerin verileceği tahmin ediliyor.

Emekliye kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı ise şimdiden araştırılmaya başlandı. Ancak bu destekler seçim vaadi olduğu için, seçimlerin kazanılması durumunda hemen başlatılacağı tahmin ediliyor.