Bist 100
10.895,25 1%
DOLAR
32,19 0,02%
EURO
34,97 -0,08%
ALTIN
2.494,49 -0,14%

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e giden tüm yollara engel: Kesinlikle girilmeyecek!

Anayasa Mahkemesi'nin 4 ay kadar önce 1 Mayıs yasaklarının hak ihlali olduğunu ifade etmesine rağmen yasaklanan Taksim'e tüm yollar kapatıldı. TOMA'lar konuldu, çevik kuvvet görevlendirildi...

Yayın Tarihi: 01.05.2024 09:22
Güncelleme Tarihi: 01.05.2024 09:22

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e giden tüm yollara engel: Kesinlikle girilmeyecek!

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılması geçtiğimiz gün Valilik kararıyla yasaklanırken, Taksim Meydanı ve çevresine giden tüm yollar kapatıldı. Saraçhane Meydanı’nda da yine sıkı güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan geniş önlemler kapsamında Cumhuriyet Anıtı ve Taksim’e çıkan sokaklar demir bariyerlerle kapatıldı. Meydana çıkan bazı yerlerde ise ekipler kontrol noktaları oluşturarak sivil vatandaşların meydanlara girişlerine izin vermiyor. 

Tünel’e kadar İstiklal Caddesi’ne açılan tüm cadde ve sokaklar da demir bariyerlerle kapatılırken, her sokağın başında ve sonunda polis ekipleri nöbet tutuyor. Esnaf ve turistler dışında geçişlere izin verilmiyor. Ayrıca, Taksim’e çıkan tüm yollarda ve kavşaklarda da trafik ekipleri hazır olarak bekliyor. 

Tüm metro istasyonları kapatıldı!! 

Bir diğer yandan sabah 05.30 itibarıyla M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu istasyonlarının tamamı kapatıldı. Bu kapsamda sürekli anons yapılan metro istasyonlarında hangi duraklarda durulmayacağı açıklandı. İETT’nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam, Tepebaşı, Şişli ve Fatih istikametleri de çift yönlü olarak kapatıldı. 

TOMA’lar göreve hazır…

Saraçhane ve Taksim’de alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında bölgelere TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri de yerleştirildi. Beşiktaş’ta yayaların kontrollü geçişine izin verilirken, Karaköy istikametine yalnızca turist ve esnaflar geçebiliyor.