Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,15%
EURO
34,79 -0,12%
ALTIN
2.385,31 0,16%

1 haftada 3 kilo verdiren kahve tarifi! Yağları cayır cayır yakıyor

1 hafta içinde 3 kilo birden vermenizde destek olan kahve, yağ yakıcı besin grubundan üç temel bileşenden oluşmaktadır. Bunlar; süt, tarçın ve kahve'dir. Bu üç besin maddesiyle yapılan zayıflatan kahve tarif öncesi faydalarını inceleyelim..

Yayın Tarihi: 14.01.2024 12:37
Güncelleme Tarihi: 14.01.2024 12:37

1 haftada 3 kilo verdiren kahve tarifi! Yağları cayır cayır yakıyor

Kahve, iştahı bastırmaya ve abur cubur veya aşırı yeme isteğini sınırlamaya yardımcı olur. Kahvenin idrar sökücü etkisi de bulunmaktadır. Kahvenin ardından bol su içildiğinde vücuttaki toksinler atılır. 


Vücut yağını yakmanın 3 temel koşulu vardır. Günlük rutinizde kan şekerini dengeleyin, yeterli protein ekleyin, yeterli kalsiyum ekleyin... Süt tüm bu koşulları karşılamaktadır ve kişilerin sağlıklı olarak kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Tarçın ise kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur ve çok fazla tatlı isteğini önler. 

Yağ yakarak kilo vermek için kahve nasıl yapılmalı?

1 haftada 3 kilo verdiren kahve tarifi

Malzemeler:

– 1 su bardağı süt

– 1 adet çubuk tarçın

– 1 tatlı kaşığı gold ya da klasik kahve

Yapılışı:

Yağ yakıcı kahvenizi yapmak için kullanacağınız sütü bir gün önceden hazırlamayı unutmayın. Sütü ve tarçın çubuğunu küçük bir tencereye koyun ve gece boyunca kısık ateşte kaynatın. Amaç tarçın ekstraktının tamamen süte karışmasını sağlamaktır. Süt bir süre kaynayınca altını kapatıp tarçınla birlikte sabaha kadar bekletmelisiniz.

Yağ yakıcı kahve içmek için en iyi zaman öğleden sonra 4 veya 5'tir. Çünkü bu saatlerde enerjiler düşer. Kişiler akşam yemeğinde çok yemek yeme isteği duyar. Bundan kaçınmak ve yağ yakmaya yardımcı olmak için akşam 4 veya 5 civarında kahve içebilirsiniz. Bir gün önce yaptığınız tarçınlı sütü ısıtarak kahve yapın, 1 çay kaşığı kahveyi ekleyin ve iyice karıştırın.

Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

– Bu tür kahveyi asla iki veya üç tür kahveyi bir arada kullanarak demlemeyiniz; Bu gerçek kahve değil, kimyasal bir karışım. Altın, klasik veya filtre kullanabilirsiniz. Kahvenin vücuda etki etmesi için en az bir hafta boyunca düzenli olarak içilmesi gerekir, 2 gün içilip sonra ara verilmesinin bir faydası olmayacaktır.

– Tarçın çubuklarının kullanımı oldukça basittir ancak evinizde yoksa sütü 1 çay kaşığı tarçın tozunu kullanabilirsiniz.

– Yanan yağların ter veya idrar yoluyla atılabilmesi için mutlaka kahve ile birlikte 2 büyük bardak su içmelisiniz.