![Yumurtanın kabuğu demir gibi kalacak! Haşlarken içine ekleyince ne patlıyor ne çatlıyor](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/yumurtanin-kabugu-demir-gibi-kalacak-haslarken-icine-ekleyince-ne-patliyor-ne-catliyor-1200-590794.jpg)
Bu yöntemle yumurta haşlayanların yumurtası asla çatlamıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
ÇATLATMADAN YUMURTA HAŞLAMA YÖNTEMLERİ
Haşlanmış yumurta protein açısından zengin olduğu için en iyi enerji kaynaklarından bir tanesidir. İçinde olan vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik sağlığını koruyor ve beyin fonksiyonlarını destekliyor. Haşlanmış yumurta diyet listelerinde de sık sık tercih ediliyor. Yumurtanızı çatlamadan haşlamak için dolaptan çıkarır çıkarmaz haşlamamanız gerekiyor. Isı değişimi olduğu için yumurta çabuk çatlıyor.
Yumurtanın bir süre oda sıcaklığında bekletilmesi ve sonra haşlanması gerekiyor. Yumurtayı haşlayacağınız kabın içine bir kaşık yardımıyla yavaşça bırakarak çatlamasını önleyebilirsiniz. Kabın içine çok fazla yumurta koymamanız gerekiyor çünkü yumurtalar birbirine çarparak çatlayabiliyor. Yumurtanın haşlanırken çatlamasını engellemek için kabın içine bir miktar tuz atabilirsiniz. Yine haşlama kabının içine limon suyu ve sirke ekleyerek çatlamayı engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda yumurtayı haşlayacağınız kabın içine ters çevrilen bir fincan tabağı koyarsanız çatlamaların önüne geçebilirsiniz. Yine tuz sayesinde yumurta kabukları da daha çabuk ve kolay soyulabilir.