Meğer haşlanan yumurtalar bu yüzden çatlıyormuş! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
YUMURTANIN ÇATLAMA SEBEPLERİ
Haşlanmış yumurtanın çatlamaması için çok basit bazı ipuçları bulunuyor. Yumurtanın kaba bırakılırken dikkatli olunması gerekiyor. Hızlı şekilde koyulursa yumurta daha çabuk çatlıyor. Bu sebeple haşlama yapacağınız kabın içine bir kaşıkla yavaşça koymanız iyi olacaktır. Haşlama yapacağınız kabın içine çok fazla yumurta koyarsanız yumurtalar birbirine çarparak çatlayabilir. Bu sebeple daha az yumurtayı aynı anda koymalısınız.
Yumurtaları yüksek ateşte haşlarsanız birbirlerine çarparak çatlayabilir. Bu sebeple düşük ateşte haşlamanız önerilir. Eğer haşlanmış yumurtanızı soyarken zorluk yaşıyorsanız içine kabartma tozu koyarak bu problemden kurtulabilirsiniz. Haşlanmış yumurta pişirirken suyun içine bir miktar tuz ekleyerek bunun önüne geçebilirsiniz. Ancak bazı yumurtalar ne kadar dikkat edilirse edilsin bazı durumlarda çatlayabiliyor.