Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

YÖK Başkanı Özvar, KKTC üniversitelerinin kalitesini artırmak için işbirliği sinyali verdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, KKTC'deki yükseköğretim kurumlarının kalitesini artırmak amacıyla işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 21:19
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 21:19

YÖK Başkanı Özvar, KKTC üniversitelerinin kalitesini artırmak için işbirliği sinyali verdi

YÖK Başkanı Özvar, KKTC Üniversiteleriyle İşbirliği İçin Kapıları Açtı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın'ı kabul etti. Yapılan görüşmede, KKTC'deki yükseköğretim kalitesinin artırılması ve YÖK'ün deneyiminden yararlanılması üzerinde duruldu.

Başkan Özvar, görüşmede yaptığı konuşmada, YÖDAK'ın altyapısının güncellenmesi, kalite denetim sistemlerinin oluşturulması ve KKTC yükseköğretim sisteminin iyileştirilmesi için destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki üniversiteleri dünya standartlarında taşıdıkları gibi KKTC üniversitelerini de aynı seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

KKTC Üniversiteleri Dünya Çapında Tanıtılacak

Özvar, KKTC'deki üniversitelerin dünya çapında tanıtılmasının önemine vurgu yaparak, uluslararası öğrencilerin KKTC üniversitelerinden mezun olmalarının katkısını büyük bir önemle değerlendirdi. Üniversitelerin kalite standartlarından asla ödün vermemesi gerektiğini belirten Özvar, KKTC'nin küresel ölçekte tanınmasında üniversitelerin eşsiz bir potansiyel taşıdığını ifade etti.

YÖK Başkanı, KKTC'deki üniversitelerin uluslararası saygınlığının ve görünürlüğünün artması için YÖDAK, YÖKAK ve YÖK ile koordineli bir şekilde işbirliği yapmasını beklediklerini söyledi. Bu işbirliği sayesinde, KKTC'nin üniversiteler adası ve uluslararası yükseköğretim alanında örnek bir ülke olması hedeflendiği belirtildi.