Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yılın son haftası kar var mı, havalar nasıl olacak? Yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenlere uyarı

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, yılın son haftasında hava durumuna ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu. Şen, yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenleri de uyardı.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 13:06
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 13:06

Yılın son haftası kar var mı, havalar nasıl olacak? Yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenlere uyarı

Yılın son haftasında hava durumu nasıl olacak? Yılbaşı tatili için plan yapanlar, kar yağışı olup olmayacağını merak ediyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, yılın son haftasında hava durumuna ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu. Şen, yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenleri de uyardı.

Yılın Son Haftasında Kar Yağışı Olacak mı?

Orhan Şen, yılın son haftasında kar yağışı olup olmayacağına dair şu bilgileri verdi:

“Yılın son haftası bugün Kars Artvin civarında kar yağışı devam edecek. Yarın yok. Diğer bölgelerde yağış yok. Bu hafta gündüz sıcaklıklar ortalamanın üzerinde gece ise düşük olacak. Perşembe günü doğu Karadeniz’de kuvvetli yağmur, yılın son günü Ege ve Akdeniz bölgesinde yağmur var. Yılın son günü ve yeni yılın ilk gününde yurtta kar yok.”

Yılbaşı Tatili İçin Kayak ve Dağ Turistik Yerleri Seçenlere Uyarı

Orhan Şen, yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenlere de şu uyarılarda bulundu:

“Yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenler, yerde kar yüksekliği uygun ama kar yağışı olmayacak. Bu bölgelerde sis etkili olabilir. Kayanlar dikkat kaybolmayın, pistten dışarı çıkmayın.”

hava-durumu